Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gülpınarlılar’dan Yüzlerce Dilekçe

Ayvacık’ın Gülpınar Köyü’nde zeytinlik

Ayvacık’ın Gülpınar Köyü’nde zeytinlik alanlar içerisinde yapılan jeotermal amaçlı sondaj çalışmalarının durdurulması için yüzlerce kişinin imzasının bulunduğu bine yakın dilekçe Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık makamına gönderildi.

Ayvacık’ın Gülpınar Köyü’ndeki zeytinlik alanlarda yapılan jeotermal amaçlı sondaj çalışmalarının durdurulması için yazılan bine yakın dilekçe Başbakanlık makamına gönderildi. Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği tarafından gönderilen dilekçeler geçtiğimiz Cuma günü Başbakanlık makamına ulaştı.
Yüzlerce kişinin imzasının olduğu dilekçelerde; “Çanakkale ili Ayvacık İlçesi Gülpınar Köyü Mevkii sınırları içerisinde Pınarkale Enerji Üretim San. Ve Tic. A.Ş. tarafından ER:3240359, İR:17/35 nolu sahada hukuka aykırı olarak ‘Jeotermal Amaçlı Sondaj Arama Faaliyeti’ne başlanmıştır. 3573 Sayılı Zeytinciliğin İslahı ve Yabanilerinin Aşılatılması Hakkında Kanunun 20. Maddesinde açıkça aykırı olduğu görülen faaliyetin ivedilikle durdurulması gerekmektedir. Proje iptal edilmediği takdirde geçim kaynağı tamamen zeytincilik olan yöremizde zeytinliklerimiz çok ciddi zararlar görecek ve yıllar içerisinde kuruyup yok olacaktır. Aşağıda imzaları bulunan kişiler olarak gelecek nesillere mirasımızın yok edilmemesi için kanuna aykırı olan sondaj çalışmasının ivedilikle durdurularak santral projesinin iptal edilmesi hususunda gereğini saygılarımızla arz ederiz” ifadeleri yer aldı.
Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama; “Başbakanlık’a gönderdiğimiz bine yakın imza 28.07.2017 tarihinde iletilmiştir. İmza kampanyasına katılan herkese teşekkürler” denildi.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech