Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım ve Hayvancılığa Eğitim Desteği

Çanakkale Çalışma ve İş

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ayvacık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Ayvacık’a bağlı köylerde “Zeytin Ağacı Budamacısı, Süt Sığırı Yetiştiricisi, Çoban/Sürü Yönetim Elemanı(Küçükbaş Hayvan) kursları düzenlendi.

İŞKUR İl Müdürlüğü haberine göre; Kursu tamamlayarak belge almaya hak kazanan 102 kursiyere Ayvacık İlçesi Korubaşı köyünde yapılan törenle belgeleri verildi. Düzenlenen törene; Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Ali Çalışkan, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Ayvacık İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Bilir, Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran, Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Ahmet Güler, Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Özcan Yılmaz, muhtarlar, kursiyerler ve üreticiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan şunları söyledi; “Yapılan araştırmalar gösteriyor ki dünyada gıda üretimi yapan aile, çiftçi sayısı hızla düşüyor. Gıda üretimi yapan bu nüfusu kırsalda tutmanın ve üretime devam ettirmenin yolu bilinçli ve modern üretim yöntemleri ile ürününün katma değerinin yükseltilmesiyle olacak. Bu bilinci kazanmanın da yolu da eğitimden geçiyor. Biz de bu bağlamda il genelinde 2017 yılı içinde 30 kurs düzenledik ve 600’e yakın vatandaşımız bu kurslardan istifade etti. İŞKUR’a ayrılan bütçemizin büyük kısmını bu alanlarda açılan kurslarda harcadık. İhtiyaç duyulduğu sürece de harcamaya devam edeceğiz” dedi.

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ise; “Genç nüfusun tarıma kazandırılması, tarımsal gelişmeleri takip eden, bilinçli üretim yapan, aldığı eğitimi uygulayan, modern üretimin gereklerini yerine getiren kişilerin yetiştirilmesi, kırsal göçün engellenerek tarımla uğraşan genç çiftçilerin profesyonelleşmelerini sağlamak için bu kursların düzenlendiğini; Bakanlık tarafından sertifikalı Sürü Yönetim Elemanlarına destek verildiğini, kursiyerlere, ayrıca eğitimin konusuna uygun olarak kendi işinde de çalışarak farklı desteklerden faydalanabileceklerini anlattı.”

Konuşmaların ardından kursiyerlere kurs bitirme belgelerinin dağıtılması ile tören sona erdi.

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech