Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köylerin Yol Çilesi Vekil Öz’ün Gündeminde

  Cumhuriyet Halk Partisi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale’nin yıllardır yapılmayan köy yollarını gezerek, gündeme getirdi; “Köylerimiz yıllardır yol çilesi çekiyor”

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’ün yaptığı açıklamaya göre; Meclisin tatile girmesinin ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da seçim bölgesi Çanakkale’de hemşerileriyle buluşuyor. Haftasonu Yenice’de temaslarını sürdüren CHP’li Öz, Taban Köyü’nde yolların bozukluğu nedeniyle vatandaşların, yıllardır ulaşım zorluğu yaşamasından dolayı ziyareti esnasında, yerinde inceleme yaparak tespitlerde bulundu.

Çanakkale’nin birçok köy yolunun benzer veya daha kötü durumda olduğunu ifade eden Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, tespitlerinin ardından açıklama yaptı. Açıklamalarına, “Yıllardır kalıcı çözüm getirilmeyen köy yollarımızın durumu içler acısı” vurgusuyla başlayan CHP’li Öz, şunları ifade etti:

“Ülkemizde ulaşım sorunu, özellikle köy yollarında daha fazla görülmektedir. Kilometrelerce duble yol yapan ve bunu sürekli dile getiren iktidar, söz konusu köy yolları olunca sadece geçici çözümler üretmekte ve durum köylülerimiz için yaşam sorunu haline dönüşmektedir.

Daha önce Meclis Genel Kurulunda yapılan duble yol konusunu gündeme getirmiş, Çanakkale’yi komşu illere bağlayan yolların geç olsa da tamamlandığını fakat Çanakkale ilçeleri arası ulaşımda Çan-Bayramiç, Bayramiç-Ezine, Çanakkale-Çan ve Çan-Yenice ilçelerini bağlayan duble yolların yapımına ne zaman başlanacağını dile getirmiş ve konunun takipçisi olmuştum. Türkiye’de yapılan duble yolları elbette takdirle karşılıyoruz. Fakat 15 yıldır yol yaptık demekten başka savunacak projeleri olmayan iktidar, yıllardır köylerimizin yollarını yapamamıştır.

Ziyaret gerçekleştirip, yerinde incelediğimiz Yenice Taban köyümüzün yolu gibi Çanakkale’mizin birçok köy yolu benzer durumdadır ve köylümüze ulaşımda eziyet olmaktadır.

Başbakan Ayvacık deprem bölgesini 10 dakika ziyaret edecek diye Yukarıköy’de, iddialara göre 1,5 trilyon harcanarak helikopter pisti ve bir daha kullanılmayacak bir yolu yapanları, köy yollarımızı da yapmak için göreve çağırıyoruz. Çünkü geçici çözümler ile yolları tamir etme yolunun tercih edilmesi vatandaşımızı mağdur etmektedir.

Çanakkale’de köylerimizin ulaşım zorluğu yaşamaması için gerekli duyurularımızı, girişimlerimizi yapıyoruz, yapmağa devam edeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürecin takipçisi olacağız.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech