Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müftü nikâhı

CHP Merkez İlçe Kadın

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Erdem müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi kanun tasarısı hakkında bir basın açıklaması yaparak; “İktidar, bu ve bunun gibi uygulamalar ile laik düzeni yavaş yavaş ve sinsice yok etmeye çalışmaktadır.” dedi.

Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi verilmesine ilişkin çalışmalar sürerken tepkiler de çığ gibi büyüyor. CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Erdem dev müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi kanun tasarısı hakkında bir basın açıklaması yaparak tepkisini ortaya koydu.

Erdem yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin gündeminde çok acil çözümlenmesi gereken sorunlar var iken, iç ve dış borçların trilyon dolarlara yaklaştığı, işsizliğin aşsızlığın had sayfaya ulaştığı, her dört gençten birinin işsiz olduğu, basının ve bilimin dört duvar arasında hapsedildiği süreçte yapılacak hiçbir iş kalmamış gibi, iktidar yine nikâhın kimin kıyacağı ile uğraşmaya başladı. İktidarın Müftülere de resmi nikâh kıyma yetkisi kanun tasarısını tekrar tekrar gündeme getirmesi, yaşamakta olduğu çöküşü sistematik tehditlerle bertaraf etmeye çalışmaktadır. Biz kadınlar sormak istiyoruz; kadınlar her gün öldürülüyor iken her gün tacize, tecavüze ve şiddete uğruyor iken yoksulluk içinde iken tek sorunumuz evlenme akdinin müftü aracılığıyla çözüme kavuşturulması mıdır? Mevcut şartlarda Türkiye’de evlendirme memuru sayısında bir sorun yoktur. Buna rağmen müftülere de bu yetkinin verilmesi sosyal hayata dini tahakkümün dayatılması içindir. Türkiye’de çocuk istismarlarının ve tecavüzlerin büyük çoğunluğunun dini nikâh kisvesi altında yapıldığı düşünüldüğünde bu tasarının nasıl bir gaflet olduğu daha rahat görülecektir. Ancak endişe ile görüyoruz ki iktidarda bu ve bunun gibi uygulamalarda laik düzeni yavaş yavaş ve sinsice yok etmeye çalışmaktadır.” dedi.

Dilek Akşen

 

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech