Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troia Belgesel Oluyor

Sol Şerit filminin yapımcısıYiğit

Sol Şerit filminin yapımcısıYiğit Nalçacı tarafından Troia’nın belgeseli yapılıyor. Nalçacı belgeselin amacının kültür mirası fikrini gençlere ve gelecek kuşaklara aktarabilmek olduğunu belirtti.  Belgeselin adı, ‘Bize Kalan Miras’ olacak…

Troia ve tarihi, ‘Bize Kalan Miras’ başlığı ile belgesel filmi oluyor. Belgeselin çekimleri Çanakkale Merkez, Troia Ören Yeri, Arkeoloji Müzesi ve İngiliz Mezarlığı’nda yapıldı. Troia tarihi anlatım ve kurgusal bir senaryo ile seyirciyle buluşturulacak.

Troia belgeseli hakkında açıklamada bulunan yönetmen Nalçacı; “Kültür mirası fikri üzerine gelecek kuşakların anlayabilecekleri ve bu değerlerin neden önemli olduğunu anlatabilecekleri bir yapıt bırakmak istiyoruz. Arkeolojinin, tarihin değeri her anlamda çok daha fazla artmakta. Bu yüzden kültür mirası fikri üstüne gelecek kuşaklara da izlediklerinde, baktıklarında anlayabilecekleri ve neden bunların önemli olduğunu anlatabileceğimiz bir iş yapmak istedik. Hikâyemiz bunun üstüne kurulu” dedi.

Belgesel filmde biri 17 biri 18 yaşında iki genç oyuncu yer alıyor. İki genç oyuncu üzerinden kurgusal olarak hikâyede tarih irdeleniyor. Merkez’de yapılan çekimlerde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yer aldı. Belgesel filmin, Eylül ayında izleyici ile buluşması bekleniyor.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech