Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Okudukları Kitabı Takas Ediyorlar

Bugünlerde Halk Bahçesi’nde okudukları kitapları takas etmeye gönüllü iki genç bulunuyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kitap takas etkinliğinde yer aldıklarını belirten yeni lise mezunu gençler, Halk Bahçesi’nde bulundukları dört gün içerisinde sadece bir kişinin kendileri ile kitap takası yaptığını belirterek ne yaşadıklarını anlattılar…

Halk Bahçesi içerisinde bir alanda yanında getirdikleri kitapları yere serip, bir yandan da kitap okuyan iki genç, okudukları kitapları takas ediyorlar. Dört güne yakın süredir Halk Bahçesi’nde bulunan gençler sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir girişimde bulunduklarını belirtiler. Gençler belirli saatlerde bulundukları dört günlük sürede sadece bir kişinin kendileriyle kitap takasında bulunduğunu söylediler. Projede yer alan ve Çanakkale Sosyal Bilimler Lisesi’nden mezun olduğunu belirten Alperen Turan; “Arkadaşımla bir kitap takası projesine girdik. Yaptığımız, insanların daha çok kitap okuyabilmesi için bir sosyal sorumluluk projesidir. Biz kendi okuduğumuz kitapları buraya getiriyoruz; gelenler de kendi okudukları kitaplara buraya getiriyorlar. Hem insanlar farklı kitaplar okusun, hem de biz okuyalım diye böyle bir işe girdik. Dört gündür Halk Bahçesi’nde kitap takası yapmaya çalışıyoruz. Dört günde bir kitap siparişi yaptık, bir abi de kitap ayırttı. İnsanlar sokaktan geçerken ellerinde kitap taşımıyorlar. Bunu görüp de bir kaç gündür buradayız. Bizi görüp de fark eden insanlar oluyor. Bundan sonra da bizi görüp takas yapmaya gelecek insanların olacağına inanıyoruz. Bazen kitap satın almak isteyenler oluyor, kitabı üzerindeki orijinal fiyatına göre vererek aldığımız para ile kitap almaya gidiyoruz.” dedi.

“ŞU GÜNE KADAR PEK UMDUĞUM GİBİ GİTTİĞİNİ SÖYLEYEMEYECEĞİM “

Projeyi başlatma nedenini ve dört günde ne gördüğünü anlatan İzmir Kız Lisesi mezunu Barış Şahin ise; “Benim aklımda bu projeyi yaratırken, birazcık insanlar sahiplensin ve bizden sonra da bu projeyi sürdürebilenler çıksın amacıyla hareket ettim. Şu güne kadar pek umduğum gibi gittiğini söyleyemeyeceğim ancak bizi şaşırtan şeyler görüyoruz. Bazen bizi çok şaşırtan şeyler görüyoruz. İnsanların ‘siz yine mi buradasınız’ demeleri hoşumuza gidiyor. Bu projede aslında tek önemli olan yani bizim bu projeden tek kârımız, kitaplarımızla takaslanılan başka kitapları okuyabilmek” dedi.

Atakan Alkış

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech