Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Açılışa günler kaldı

2015 yılında çalışmalarına başlanan

2015 yılında çalışmalarına başlanan Çanakkale Havaalanı yeni terminal binasında sona gelindi. Çalışmaların tamamlanmasıyla beraber uçak park kapasitesi 5’e yükselecek.

Çanakkale Havaalanı’na yeni terminal binasında sona yaklaşıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla beraber uçak park kapasitesi 5’e yükselecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan  “Çanakkale’miz gelişen ve büyüyen bir şehir. Şehrimize gelen ziyaretçi sayısı büyüme oranıyla beraber artış göstermektedir. Şu anda hem kara hem deniz hem de hava ulaşımı anlamında yatırımlar devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda çalışmalarına başlanan yeni terminal binamızın %97’lik kısmı tamamlandı. Artık tabiri caizse açılış için gün saymaya başladık” dedi.

UÇAK KAPASİTESİ ARTACAK

Terminal çalışmalarında sona gelindiğini belirten Turan, “Terminalin tamamlanmasıyla beraber 10 bin metrekare kullanım alanına ve 3 uçak kapasiteli bir apron olacak. Mevcut uçak kapasitesiyle beraber toplam uçak park alanı 5’e yükselecek. Hava trafiği de bu anlamda rahatlayacak. Turizm alanında marka olan kentimiz yatırımlar doğrultusunda unvanını korumaya devam edecektir. Yeni terminal binamızın açılışı ile beraber hedefimiz en kısa sürede Çanakkale’mizden farklı noktalara uçuş imkânları koymak” şeklinde ifade etti.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech