Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Makyajla uyumamak için 7 neden

Birkaç dakikalık bir gece

Birkaç dakikalık bir gece rutiniyle bütün cilt problemlerinizi minimuma indirebilirsiniz. Yatmadan önce makyajınızı çıkarmak tembellik yapıyorsanız, erken yaşlanan, akneli bir cildinizin olması yakındır. Birkaç dakikalık bir gece rutiniyle bütün cilt problemlerinizi minimuma indirebilirsiniz. Yapacağınız tek şey, yüzünüzü yıkamak ve nemlendirmek. Bu ritüeli yapmamak size zannettiğinizden çok zarar veriyor. İşte makyajınızı uyumadan önce çıkarmanız için 8 neden…

  1. Akne oluşumu

Bu sorunun sadece gençlerde olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Yüzünüzü yıkamadan yatmanız akne oluşumuna neden olur. Tıkalı gözenekler, cildin sivilceleşmesi ve iltihaplanmasını sağlar.

  1. Yaşlanma süresi

Bilimsel olarak cildin, kendini gece yenilediği kanıtlanmıştır. Eğer yatağa girdiğinizde yüzünüz temiz değilse, daha çabuk yaşlanır ve kırışıklıklarınız daha erken oluşur.

  1. Cildin beslenmesi

Makyajı uyumadan önce silmek, yüzü yıkamak ve ardından nemlendirici kullanmak, hücreleri tazeler.

  1. Alerjik durumlar

Herhangi bir belirti fark etmeseniz bile, cildinizi temizlemeden uyumak, egzama ve cilt sorunlarına neden olabilir

  1. Ciltteki renk değişiklikleri

Yüzündeki koyu lekeler, her zaman güneşe maruz kalma veya yaşlanma süreci ile ilgili değildir. Cildin düzgün temizlenmemesi, alerjik reaksiyon ve renk değişimine neden olur.

  1. Gözaltları

Makyajınızı temizlemeden uyumak, gözaltlarındaki şişliklere neden olur ve rengi gittikçe koyulaşır.

  1. Kirpik Dökülmesi

Yattığınızda kirpiklerinizde rimel bırakmak, kirpiklerinizin kuruyarak dökülmesine yol açar.

PEKİ, CİLDİMİZİ NASIL CANLANDIRACAĞIZ?

Cildinizin daha iyi görünmesi için kullanılabilecek birçok ürün ve alternatifleri var. Ancak kozmetik içerikli bir ürün kullanmak istemiyor veya cilt bakımı için çok para harcamak istemiyorsanız doğal içeriklerle kendi cilt bakımınızı evinizde de yapabilirsiniz. Cildinizi belirgin bir şekilde canlandıracak bu maskeyi günlük olarak kullanmayı deneyin ve sonuçları görün!  Cilt temizliği için karbonat ve zeytinyağını eşit oranlarda karıştırın ve bu karışımla haftada bir kez yüzünüzü temizleyin. Maske için ise, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 çay kaşığı doğal yoğurt karıştırın. Maskeyi 10 dakika boyunca uygulayın ve yıkayın. Uygulama sonrasında cildinizin sıkı ve pürüzsüz olduğunu göreceksiniz.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech