Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video

Truvalı Yazar’dan Helen Destanı

Araştırmacı Yazar Yusuf Ay, Yazar ve Sanatçılar Evi’nde bir söyleşi gerçekleştirdi.

‘Troya’nın Gelini Helene, Kayıp Efsane 1-2’ kitabının yazarı Yusuf Ay geçtiğimiz hafta bir söyleşi gerçekleştirerek Troya’nın önemine değindi.

Araştırmacı yazar Yusuf Ay bu 2 cilt kitabı neden yazdığını anlatarak;  “İlyada destanı bugüne kadar yazılmış destanların en büyüğüdür. İnsanoğlu hala İlyada Destanı’nı geçecek bir destan yazamamıştır. Destan bu topraklarda geçer. Bu destanda insan ait her şey yaşanmıştır. İlyada Troya’nın destanıdır. İlyada Destanı aşkın destanıdır, ölümün destanıdır, trajedinin destanıdır ve en önemlisi İlyada Destanı bu topraklardadır. Troya Çanakkale’dedir. Bu kitapları ben bu yüzden yazdım. Bu değişik bir yazım türü. Kimilerine göre, bir destan, kimilerine göre şiirimsi düz yazı, ama bu iki cilt kitap ‘mitolojik destansı roman’ türünde. Bu kitaplar dünyanın en büyük aşkını, Helen’in aşkını anlatıyor. Dünya Troya’yı biliyor, Helen-Paris aşkını biliyor, Çanakkale’yi biliyor, dünyanın her yerinde İlyada Destanı ders kitaplarında okutuluyor. Ülkemizde ise bu destan az biliniyor. Herkes bunun önemini kavramalı.”dedi.

Yusuf Ay’ın Dyonisos Tenedos’da ve Çardak Hanında Bir Tiyatro isimli iki tiyatro eseri sahnelenmeyi bekliyor. Ayrıca Hektor Ayini, Kebrene Düğünü,  Tanrıçalar Yarışıyor ve Lampsakos Kralı isimli eserleri sahnelendi.

Söyleşiye Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar da katıldı.

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech