Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

TEMSİLDE ADALET

Siyasi partiler ‘Adalet ve Demokrasi’ kavramlarını dillerinden düşürmezler. Seçmene seslenişlerinde adil olacakları, adaletli davranacakları, demokratik kuralları uygulayacakları vurguları yapılır.

Peki bir de uygulamaya bakalım..

Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale’de mahalle ve köylerde delege seçimlerini yaptı.

Nasıl  yaptı?

Sandık koyup isteyenin delege adayı olabileceği bir yöntemle mi?

Hayır…

Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ bakın ne diyor?

“Delege seçimleri ile ilgili tüm ilçe başkanlıklarımız ve köy ve mahalle temsilciliklerimiz tüzüğümüz ve kongre yönetmeliğimiz dahilinde gerekli ilanları yapmak suretiyle yasal prosedürü tamamlamış ve seçimlere başlamıştır. Bu sürecin daha sağlıklı yürümesi için Genel Merkez Teşkilat Başkanlığının talimatıyla il genelindeki delege sürecini yönetmek için İl Başkan Yardımcılarımız ile birlikte, Kongre süreci için kurulan bir komisyon yetkilendirdik. Öte yandan 2 beldemizde 100 her ilçemizde 400 delegenin seçimi yapılacak. Çanakkale’mizde kongrelere Küçükkuyu beldemiz ve devamında Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez beldemiz ile devam edeceğiz. Delege seçimlerini tamamladıktan sonra da 5 Ağustos itibariyle ilçe ve belde kongrelerimize başlayacağız”

İlçe kongrelerinde de ‘tek aday’ gerçeğini unutmamak gerekli…

Bir başka ‘temsilde adalet’ örneği Cumhuriyet Halk Partisi’nden…

Kepez Beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan bakın ne diyor?

 “Tüzüğün amir hükmü olan noktasında elimden gelen bütün çabayı göstereceğim. Çarşaf listenin en azından siyasi parti ve seçim yasasındaki anti demokratik delege sistemi denilen sistemin dışında adaleti sağlayabilecek bir usul olduğuna inanıyorum. Tabi ki siyasi parti ve seçim yasası değişip daha demokratik kılınabilseydi, tüzük daha demokratik bir noktaya taşınabilirdi diye düşünüyorum. Ama geleneği olan kurumsallaşmış siyasal organizasyon yapılarda bir geleneksellik vardır. Alışılagelmiş yazılmamış kurallar vardır. Herkesin de uyması istenir. Bu örnek. İngiltere de Anayasa mı var diyorlar. Yok. Ama bir temayül oturmuş. Bu temayülü bu kendi aile içinde akılla partiye oturtturursak insanlar üzerinden değil kurallar değerler üzerinden siyaset yapar, siyasetin kalitesi artar. Diğer türlü bakıyorsunuz A şehrinde Z grubu, C grubu, D grubu diye gruplar var. Bu da siyaseti çirkinleştiriyor. Çünkü dün birbiri hakkında çok da kişisel atıp tutmalar üç gün sonra farklı birliktelikler oluyor. Payda da ne var? Rant mı var? Bir şey mi var? Akla hayale gelmeyecek bir takım ittifaklar ve müttefikler yaratıyor. Doğru mu? Doğru!”

Sonra…

At sloganı al alkışı…

“Hak, hukuk, adalet”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech