Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Kale Gibi Satranç Eğitim Projesi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın fikir annesi olduğu ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafın organize edilen Kale Gibi Satranç Eğitimi Projesi’nin ilk etabı Çanakkale’de tamamlandı.

Çanakkale’de, Türkiye Satranç Federasyonunun FETÖ hain darbe giriÅŸiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz haftasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belirlenen ÅŸehit ailesi ve çocuklarına yönelik gerçekleÅŸtirilen ‘Kale Gibi Gelecek Satranç EÄŸitim Projesi’nin kapanış töreni gerçekleÅŸti. Törene  Vali  Orhan Tavlı, TSF BaÅŸkanı Gülkız Tulay, ÇOMÃœ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Gelibolu Tarihi Alan BaÅŸkan Yardımcısı Zülküf MemiÅŸ, Aile ve Sosyal Politikalar Ä°l Müdürü Ersin Fırat, Gençlik Hizmetleri ve Spor Ä°l Müdürü Vekili Dr. Firuz Erdil, Spor Åžube Müdürü Sedat BektaÅŸ, TSF Yönetim Kurulu Ãœyesi Fatih Maden, ÅŸehit aileleri ve ÅŸehit çocukları katıldı. Projenin kapanış programında bir konuÅŸma yapan Türkiye Satranç Federasyonu BaÅŸkanı Gülkız Tülay, ülke genelinde ses getiren ve son derece özel olan bu projeyi Çanakkale’den baÅŸlattıklarını söyledi.

Åžehitlerin emaneti çocukların ve ailelerinin satranç öğrenmesi ve bambaÅŸka bir dünya ile tanışmaları için hep birlikte kolları sıvadıklarını anlatan Tülay, “Kale Gibi Gelecek Satranç EÄŸitim Projesi’ni hayata geçirmenin, bir parçası olmanın benim için anlamı çok büyük. Projemiz ile gençlerimizin kale gibi saÄŸlam, kale gibi güçlü bir gelecek kurmasına aracılık etmek istedik.  Çanakkale’de uzman antrenörlerimizin eÄŸitimleri ve psikoloÄŸumuzun desteÄŸi ile gelecek için güçlü hamleler inÅŸa ettik.” dedi. Ãœlkemizin dört bir yanından gelin çocuklarımız yeni arkadaÅŸlıkların, dostlukların temelini attılar diyen Gülkız Tülay, “Şehitlerimizin emaneti çocuklarımız ve gençlerimiz hem öğrendiler, hem eÄŸlendiler. Projemizin beni en çok mutlu eden geliÅŸmesi ise annelerimizin de satranç öğrenmesi oldu. Ne mutlu ki göreve geldiÄŸimiz andan itibaren Türk satrancı sayısız zaferlere, gurur dolu baÅŸarılara ve hayata anlam katan projelere imza attı. Bu anlamlı projeye fikir anneliÄŸi yapan Sayın CumhurbaÅŸkanımız  Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın eÅŸleri Emine ErdoÄŸan hanımefendiye, desteklerini esirgemeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Gençlik ve Spor Bakanlığına ve PTT Genel Müdürlüğüne bizlere ev sahipliÄŸi yaptığı için  Çanakkale ValiliÄŸimize ve Ä°l Müdürlüğümüze böylesine önemli bir projeyi sahiplendiÄŸi için teÅŸekkür ediyorum.” dedi.

Vali Tavlı ise konuÅŸmasında, “Bu proje çocuklarımızın geleceÄŸinde yeni bir umut, ışık olacaktır.  Emine ErdoÄŸan Hanımefendi’nin fikir annesi olduÄŸu projeyi, ÅŸehitler diyarı Çanakkale’de misafir etmekten onur duyduk. 13-19 Temmuz tarihleri arasında projenin ilk aÅŸamasının Çanakkale’den baÅŸlatılmasından onur duyduk. Gelecek nesiller için atılan adımlar çok deÄŸerli. Satranç sporunda atılan adım ülkemizin geleceÄŸi için çok önemlidir. Proje ile ÅŸehitlerimizin emaneti olan çocuklarımızın hayatında yeni bir sayfa açılacağını umut ediyorum” diye konuÅŸtu.

Konuşmaların ardından katılımcılara, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı tarafından hazırlattırılan mermer satranç takımları hediye edildi. Program protokol üyelerinin satranç eğitimine katılan şehit çocukları ve ailelerine katılım belgesi ile altın madalyaları vermesiyle son buldu.

Sabih Can DurmuÅŸ

DÄ°ÄžER VÄ°DEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech