Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

STK’lardan Mescid-i Aksa Protestosu

TÜGVA Çanakkale öncülüğünde Cuma

TÜGVA Çanakkale öncülüğünde Cuma Namazı sonrası Yalı Camisinde Mescid-i Aksa ‘da Cuma Namazı kılınamaması ile ilgili olarak STK’ların ve vatandaşların katılımı ile basın açıklaması yapıldı.

İsrail Güçleri tarafından ilk kıble olan Mescid-i Aksa’nın Filistinli Müslümanlara kapatılmasını protesto etmek amacıyla Cuma Namazı çıkışı Yalı Camis

inde TÜGVA Çanakkale öncülüğünde STK’ların ve vatandaşların katılımı ile basın açıklaması gerçekleştirildi. İHH Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Halil İbrahim Kahraman tarafından yapılan basın açıklamasına TÜGVA, Memur-Sen ve ona bağlı sendikalar, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, AGD, ÇİYAD, 1915 Ruhu Gençlik Cemiyeti, Çan Sivil İnisiyatif Platformu, Evrensel Hafızlar Derneği ve Hukukçular Derneği katıldı. ,

“Yapılanlar İslam’a Karşı Saldırıdır”

Av. Halil İbrahim Kahraman basın açıklamasında şunları söyledi: “Mescid-i Aksa alınların secdeyle, gönüllerin Rab ile buluştuğu ve biz Müslümanlar için büyük değer taşıyan ilk kıbledir. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs’te İsrail, gözlerini yine Mescid-i Aksa’ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Kardeşlerimize ve İslam’a yapılan bu zulme karşı çıkmak bizim görevimizdir. Bir bahane ile Mescid-i Aksa’ya müdahale edilerek İsrail tarafından kapıları kapatılmıştır. Vicdanları körelmiş batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs’te 1948’den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, İslam’a karşı yapılan saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz olan Ezan-ı Muhammediye’yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Eşkıyalıklar son bulup zalimler kaçacak delik arayana kadar dik duruşumuzu sürdüreceğiz.”

“İşgalci İsrail Perişan Olacaktır”

“Biz Allah’tan başka kimseden korkmayız. Bu zulüm devam ederse zalimlere kâbus oluruz. Kardeşlerimizim canını yakan, İslam düşmanlığı yapanlar enselerinde bizim nefesimizi hissederek korku solurlar. Bir gece ansızın gelebiliriz. Susturmaya çalışsa da yedi âlem bu ümmetin Bilalleri bitmeyecek. Bakara suresinin 114. Ayetinde ‘Allah’ın mescitlerinde onun adının anılmasını engelleyenler ve oraların yıkılması için uğraşan kimselerden daha zalim kim vardır? buyrulmuştur. Filistin’deki Müslüman amcalarımız, teyzelerimiz, kardeşlerimiz bilsinler ki duamızla ve gönlümüzle sonuna kadar onların yanındayız. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır.”

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech