Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“En Büyük İdealim Çanakkale”

ÇTSO Çanakkale Evi’nde Şuayip

ÇTSO Çanakkale Evi’nde Şuayip Odabaşı tarafından yapılan imza gününe ilgi yoğun oldu. Çanakkaleli Yazar Şuayip Odabaşı ise imza gününde duygularını gazetemiz ile paylaştı. 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Çanakkale Evi’nde yapılan etkinlik dâhilinde Yazar Şuayip Odabaşı Çanakkaleli kitapseverler ile imza gününde bir araya geldi. Bu güne kadar yazdığı kitaplarını kendisini takip eden ve imza gününe gelen kitapseverler için imzalayan Odabaşı bu özel günde duygularını gazetemizle paylaştı. Yazar Odabaşı yazmaya olan ilgisinin hep var olduğunu ve olacağını belirttiği konuşmasında Çanakkale ile ilgili öykü ve şiirler yazmanın da en büyük ideali olduğunun altını çizdi.

1957 yılında Yenice İlçesinin Sofular Köyünde doğan, öğretmenliğin yanı sıra en büyük uğraşının yazmak olduğunu söyleyen Odabaşı şunları kaydetti: “Uzun süredir yazmakla meşgulüm. 1979 yılında öğretmenliğe başladım. İlk görev yerim Konya idi. Konya’dan Siirt’e oradan da Batman’a bağlı Kozluk İlçesinin Karpuzlu ve Samanyolu Köylerinde 10 yıl öğretmenlik yaptım. Belki de Güneydoğu’da en uzun süre öğretmenlik yapan öğretmen benim. O günlerde de yazma işine meraklıydım ve elimde de çok sayıda belge vardı. Güneydoğu’daki görevimden sonra Bayramiç’e atandım. Oradan da Yenice’ye gittim. Yenice’nin bir köyünde 6 yıl, Yenice merkezde 10 yıla yakın yöneticilik yaptım. Sonrasında atama isteyerek Çanakkale merkezde 2010 yılında geldim. Kepez Atatürk İlkokulunda 5 yıl yöneticiliğin ardından şuan norm fazlası öğretmen olarak Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapıyorum.”

“GÜNDEMİMDE SADECE ÇANAKKALE VAR”

“İlk kitabım ‘Cepteki Parmaklar’ isimli öykü kitabıdır. Sonrasında ‘Ölüler Kentinin Ozanı’ şiir kitabını, Yenice’yi konu alan birebir yaşanmış hikâyeleri anlatan ‘Tütün Benizli İnsanlar’ kitabını, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı nedeniyle ilk defa çocuklara yönelik günümüz öykülerinin içerisine Çanakkale Savaşlarındaki önemli olayları ve kişileri katarak ‘Benim Kahramanlarım’ kitabını yazdım. Bu kitaba 10 bin adet baskı yapıldı. ‘Kepez Harman Yeri’ kitabımı ise Kültür Bakanlığı satın aldı. Şu anda basıma hazır kitaplarım var. Yazmaya devam ediyorum. Benim gündemimde sadece Çanakkale var. Çanakkale ile ilgili öyküler ve şiirler yazarak bu kentin tanıtımına katkıda bulunmak en büyük ideallerimden biri.”

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech