Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sulama Sistemleri Tarıma 9 Milyon Kazandıracak

Bayramiç Yasıbağ ile Çan

Bayramiç YasıbaÄŸ ile Çan Altıkulaç gölet ve sulamasının tamamlanmasının ardından tarımda yıllık 7 milyon 651 bin TL gelir artışı hedefleniyor. 2018’de faaliyete geçmesi planlanan modern su sistemi hizmetlerinin, bölge tarımını kalkındırması hedefleniyor. Öte yandan yapımı tamamlanan Yenice Torhasan göleti ve sulamasının da tarıma getirisi büyük olacak. Torhasan göleti ve sulamasından ise 1 milyon 287 bin TL gelir artışı bekleniyor. Adı geçen üç bölgede yapılan çalışmalardan beklenen toplam gelir artışı 8 milyon 938 bin TL’yi buluyor…

Orman ve Su Ä°ÅŸler Bakanlığı’nın hibesi ile Devlet Su Ä°ÅŸleri (DSÄ°) tarafından yürütülen projeler kapsamında Bayramiç’in YassıbaÄŸ ve Çan’ın Altıkulaç gölet ve sulama sistemlerine depolanacak su ve yapımı devam eden modern sulama sistemleri ile tarımda büyük bir gelir artışı bekleniyor. Projeler ile kırsal alanların kalkınması ve münbit toprakların daha verimli hale gelmesi amaçlanıyor. Brüt olarak 5 bin 180 hektar zirai alanı sulayacak olan Bayramiç YassıbaÄŸ gölet ve sulama sistemlerinden yıllık 6 milyon TL gelir artışı beklenirken, brüt 6 bin 230 dekar zirai alanı sulayacak Çan’ın Altıkulaç göleti ve su sistemlerinden yıllık 1 milyon 651 bin TL’lik gelir artışının kazanılması hedefleniyor. Modern ÅŸekilde dizayn edilen sulama sistemleri kapalı borular ile alanlara taşınacak. 2018 yılında hizmete girecek sulama sistemlerinde yüzde 95’lik ilerleme kaydedildi. Düzenleme imalatları, gövde dolgusu ve mekanik aksanın tamamlanmasının ardından bölge çiftçisi bu hizmetlerden faydalanabilecek. YassıbaÄŸ’da göletlerde ve sulama sistemlerinde 2 milyon 363 bin metreküp su depolanacak. Bu miktar Altıkulaç’ta 3 milyon 3 bin metreküp düzeyinde… Projelerin bu yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

TORHASAN’DA SU TOPRAÄžA DEÄžDÄ°

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan Yenice Torhasan göleti ve sulaması ile tarımda yıllık 1 milyon 287 bin gelir artışı bekleniyor. Sulama sezonunun açılması ile yenilenen modern kapalı boru sistemleri aracılığıyla brüt olarak bin 270 dekar alana su verilmeye başlandı.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech