Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fitness Hakkında Merak Edilenler

Gerek spor salonlarına para

Gerek spor salonlarına para vermek istenmemesi gerekse önce evde biraz gelişim sağlayıp, sonra salona gitmek istenilmesi sakatlıklara davetiye çıkartabiliyor. Uzmanlar, vücut geliştirme sporunun ancak profesyonel destek ile yerini bulabileceğini savunuyorlar.

Vücut geliştirme hakkında görüşlerine başvurduğumuz Pro Life Fitness’ın başarılı antrenörü Abidin Salur, “Kişi daha önce spor salonuna gitmemişse evde vücut geliştirmesi neredeyse imkânsızdır. Evde çalışabilmek için öncelikle hareketlerin nasıl yapıldığını ve hangi kasları çalıştırdığını bilmek gerekir. Bu hareketler bilinmediği takdirde kolları biraz kalınlaştırmaktan başka pek bir şey yapamayız. Evde vücut geliştirme, spor salonuna gitmek için maddi imkânı olmayanların veya gerçekten spor yapmaya zaman bulamayanların ‘zorunlu’ tercihi olmalıdır.” Dedi.

Düzenli beslenme programının da bir zorunluluk olduğunun unutulmaması gerektiğini söyleyen Salur “Bizim verdiğimiz diyet programının eksiksiz uygulanmasının yapılan spordan alınacak verimde çok büyük önemi var.” dedi. Salur “İlk gün salona girdiğinizde, hocanız size yeni başlayanlar için temel bir vücut geliştirme/fitness programı verecektir. İlk başta omuzlarımı genişletmek istiyorum da deseniz, kol kası istiyorum da deseniz bu fitness programını uygulayacaksınız. Yani 2 arkadaş gidip de farklı amaçlarınız olduğu halde hocanız size aynı programı verirse ‘Bu hoca bir şey bilmiyor’ deyip kendi başınıza çalışmaya kalkmayın. Siz derdinizi hocaya anlatın ve hocanız ne derse onu uygulayın.” diyor. Pro Life Fitness’ın başarılı antrenörü ayrıca spora yeni başlayacaklara, gösterilen hareketleri kesinlikle doğru yapmaları konusunda uyarıyor. “Programa uymasına uyuyorsunuzdur ancak hareketleri yanlış yaptığınız takdirde hiçbir faydasını göremeyebilirsiniz.” diyen Salur, “İlk ay, temel fitness programını uygularken bilmeniz gereken en önemli şey bu programdaki amacın kas gelişimi sağlamak değil spora alışmanızı sağlamak olduğudur. Yani fazla ağırlıklarla çalışmanız size bir şey kazandırmaz, hatta ağır geleceği için hareketi yanlış yapmanıza ve doğrusunu öğrenememenize sebep olabilir. Sporu bilinçli yapmak ve çalıştırılan bölgeleri hissederek çalışmak basamakları hızlıca çıkmamıza yardımcı olacaktır.” diyor. Abidin Salur ayrıca vücut geliştirme konusunda kendilerine başvuruda bulanacak kişilere her türlü yardımı vermeye hazır olduklarını belirtiyor.

Sabih Can Durmuş

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech