Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Demokrasi nöbetindekiler için 15 Temmuz’un anlamı

15 Temmuz’da halk tarafından püskürtülen Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen darbe girişiminin birinci yıl dönümümde İskele Meydanı’nda demokrasi nöbetini sürdürenler 15 Temmuz hakkındaki düşüncelerini gazetemiz Çanakkale Gündem ile paylaştı.

Halk tarafından püskürtülen 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl anma etkinlikleri nedeniyle İskele Meydanı’nda toplananlar o gün hakkındaki düşüncülerini gazetemiz ile paylaştı. Genel düşünce Türkiye’nin olumlu yönde ilerlediği yönünde oldu. İşte o düşünceler;

“ÜNİVERSİTEDE EĞİTİM KALİTESİ ARTTI”

Ahmet Erdem (ÇOMÜ Rektör Yardımcısı); “15 Temmuz 2016’da kimsenin kabullenemeyeceği bir ihanet kalkışmasıyla karşı karşıya kaldık. Ancak FETÖ oluşumunun gerçek yüzünü herkes tam anlamıyla öğrenmiş oldu. Bundan sonra yapacağımız işler belli oldu. Tüm devlet kurumlarından tüm sivil toplum kuruluşlarına kadar bu hain FETÖ üyelerinden kurtulmak için mücadele etmemiz gerekiyor 15 Temmuz’a demokrasi zaferi olarak bakıyoruz” dedi. Konuşmasının devamında “üniversitede ne gibi değişimler oldu?” sorusunu da cevaplayan Prof. Dr. Ertem; “Kadrolaşma sonucunda işin ehli olmayan insanlar üniversiteye alınıyordu. O bakımdan bunların amacı üniversitede çok hızlı kadrolaşma yapmak olduğu için eğitim zayıflamıştı. Onlardan temizlenince eğitim, işin ehli insanlar üniversitemize gelerek eğitim vermeye başladı ve dolayısıyla eğitim kalitesi arttı”

“DÖNÜM NOKTASI”

Resul Karakurt (İl Dernekler Müdürü); “Bazı insanların tarihi yaptığı dönemler vardır. Bazı insanlar bu yapılan tarihleri yazarlar, bazıları okurlar, bazılar da okunanları anlar ve ondan ders çıkarırlar. Geçen sene tarihi yapan bir dönem yaşadık. Tarihi yapanların yaşadığı ve bunun yaşatıldığı bir dönemden geçtik. Gerçekten gelecekte bu tarihi yapanlar yazılacaktır. Biz de böyle bir dönemde yaşadığımız için, öyle bir döneme denk geldiğim, tarihi insanlarla, liderlerle aynı dönemde yaşadığım için kendimi çok gururlu hissediyorum.  Ülkemizin geleceği adına bir dönüm noktası olduğuna inanıyoruz”

 

“TÜRK MİLLETİ İÇİN BİR DESTANDI”
Halit Kubilay Fırat; “Geçtiğimiz yıl haberi alır almaz İskele Meydanı’na yürüdük ve orada bu darbeye karşı duruşumuzu, tepkimizi gösterdik. Geçen yıldan bu yıla çok şey değişti. 15 Temmuz’dan bu yana devletin bütün kademelerine sızan, bütün kademelerine hücre gibi yayılan FETÖ’cülerden tamamıyla arınıyoruz.Şehitlerimiz ve gazilerimiz de oldu ancak biz güçlü bir millet olduğumuzu darbe girişiminden bir ay sonra Suriye’ye yaptığımız kara hareketiyle gösterdik. 15 Temmuz’u hüzünlü bir şekilde ansak da bu Türk Milleti için bir destandı ve biz o destanı ömrümüzün yettiğince bizden sonra gelecek nesillere anlatmaya devam edeceğiz inşallah”

“İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI”
Bora Kaşlı (Öğretmen); “15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti için İkinci Kurtuluş Savaşı’dır. Biz her zaman olduğu gibi yine alanlardayız. Bütün eğitim camiası olarak buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız söylediğinde yine alanlara geleceğiz.  Alanları terk etmek yok. 15 Temmuz ülkemiz için çok büyük bir dönüm noktasıydı. Fethullahçı Terör Örgütü zamanla, planlayarak buraya getirdiler olayı. Uzun yıllardır üzerinde çalıştılar. Süreci burayı getirdikten sonra halkımızdan bu tepkiyi beklemiyorlardı. 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti için çok önemli bir dönüm noktası”

Halise Taşçı; “Anlatamam o duyguyu. Geçen sene kızım beni eve kilitledi gidemezsin, bir olay olur diye. Kapıları kırdım, taksi çağırdım; o akşam evden geri dönmemek üzere çıktım. Allah şahidim olsun o gece eve dönmemek için buraya geldim. Cumhurbaşkanımız çok güzel şeyler yaptı ve bunun inşallah devamları gelecek, bize bu acıları çektirenleri acısını kat kat çıkartacak.  Bize bu gözyaşlarını döktürenlerin hem bu dünyada hem öteki dünyada hesabı sorulacak.”

Uğur Uysal; “Vatan, millet, bayrak demek… Ülkemizi bu hainlerden kurtardığımızdan vatan için gururluyuz. Daha güzel bir ülke olacak. Önümüz bundan sonra açık”

Mehmet Topçu; “15 Temmuz vatanımızın, milletimizin istikrarını, Türkiyemizin geleceğini  ifade ediyor. Bu vatanı çok seven insanların olduğunu, gözünü kırpmadan canını verebilecek insanların olduğunu gördük. İleride yine bir darbe girişimi olsa bu millet hiç düşünmeden meydanlara çıkar”

Özcan Barın; “Türklük, milli birlik ve beraberlik, Osmanlı dönemini değil Selçuklu dönemini hatırlatıyor. Şu an bile bir selanın okunmasıyla gözyaşlarımızın akması her şeyi anlatıyor. Eskiden dış güçlerden, PKK’dan kaynaklanan bir kopukluk vardı ; 15 Temmuz’da bütün dünya Türk’ün birliğini gördü. Bütün dünya Türk’ün eski dönemlerdeki gibi nasıl güçlü olduğunu anladı”

“ONUN KASETLERİNİ DİNLEYİP AĞLIYORDUM”

Mehmet Hoşgör; “Hainlere karşı bir mücadele. Böyle bir şeyde insanlar vatan savunmasına geçebiliyor. Millet bir darbeye karşı topyekun olabilmeyi öğrendi. Geçen sene 15 Temmuz’da darbecilere karşı öfke hissettim. Türkiye Cumhuriyeti’nin devamının olması için sahaya çıktık. Darbe başarılı olsaydı Türkiye Cumhuriyeti’nin T.C’si değişecekti. FETÖ münafığı Türkiye Cumhuriyeti’nin başına gelip Cumhurbaşkanı olacaktı. Fethullah Gülen ilk başta bizleri, hepimizi kandırdı. Ben de bir zamanlar ona inanıyordum, onun kasetlerini dinleyip ağlıyordum. Fakat sahtekar birisiymiş. Bu düşüncelerim ne zaman Cumhurbaşkanıyla ters düştü o zaman değişti. Ne zaman ki bu memleketten kaçtı gitti o zaman değişti”

Atakan Alkış

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech