Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Çanakkale’den 15 Temmuz Çelengi

Çanakkale CHP İl ve

Çanakkale CHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatı 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanına çelenk bıraktı.

15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain darbe girişiminin yıldönümünde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikler kapsamında Çanakkale CHP İl ve İlçe Teşkilatı Cumhuriyet Meydanına çelenk koyma töreni gerçekleştirdi. Dün saat 12..00’da başlayan programa CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder ve Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ile beraber Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Çanakkale Belediyespor Başkanı İsmet Güneşhan ve Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı. Atatürk Büstüne çelenk bırakılması ile başlayan programın devamında Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI ORTAYA ÇIKARILMALI”

Programın devamında CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Şehitlerimizin kanı ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu güne kadar darbelerden dolayı büyük yara almıştır. 15 Temmuz darbe girişimi de bunlardan biridir. 15 Temmuz gecesi ülkemiz büyük bir uçurumun kenarından dönmüştür. 15 Temmuz gecesi başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere devletimizin bütün kurumlarına sızmış olan FETÖ mensuplarınca yapılan darbe girişiminin yıldönümünde bu girişimi yapanları ve buna fırsat veren herkesi bir kez daha lanetliyorum. 15 Temmuz gecesi TBMM’nin kararlı ve onurlu duruşu, halkımızın sokağa çıkarak darbe girişimine direnmesi, askerimizin ve polisimizin sağduyulu duruşu bu hain girişimin başarıya ulaşmasını engellemiştir. 249 Şehidimizin aziz hatırası ve 2301 gazimiz için FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır.

“15 TEMMUZ HALKIN, 20 TEMMUZ SARAY’IN”

Celal Karakaş’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder ise şunları kaydetti: “15 Temmuzda demokrasi ve cumhuriyetimiz adına FETÖ terör örgütünün kalkışmasını engelleyen,  bu uğurda canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz gecesi TBMM’nin kararlı, onurlu duruşu ve halkımızın sokağa çıkarak darbe girişimine direnmesini ülkemizin Anayasal ve demokratik kazanımı olmuştur. Biz CHP olarak buna sokağın 15 Temmuz’u diyoruz. 249 Şehidimizin aziz hatırası ve 2301 gazimiz için FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı ortaya çıkarılarak gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır. Biz halkın 15 Temmuz’unu anıyoruz ama birde 20 Temmuz’da OHAL ilan edilmesiyle Sarayın 15 Temmuz’u var. OHAL VE KHK’larla bunu fırsata dönüştürme çabaları ve demokrasinin bütün kazanımları yok edilmeye çalışılmaktadır. Kontrollü darbe dediğimiz zaman bazı siyasiler ayağa kalkıyorlar. Hepimiz biliyoruz ki aranızdaki ortaklık bozulduktan sonra “Ne istedilerse verdik” dediniz. En önemlisi de bu FETÖ elemanları devletimizin kılcal damarlarının en ucuna yerleştirildi. Bir yılda 169 General, 24 Vali, 7098 Albay ve alt rütbe, 8815 Emniyet mensubu ve binlerce Hâkim, Savcının FETÖ ile ilişkisi çıktı. Destan diye nitelendirdikleri bu günün maalesef ilan panolarında ne kadar ciddiyetten uzak olduğunu görüyoruz. Türk askerini küçümsercesine 1991’deki Körfez Savaşındaki Generalin resmiyle Türk Ordusunu ayaklar altına alıyorlar. Niye Ömer Halisdemir yok? veya Niye FETÖ’nün resmini koymaktan çekiniyorsunuz. Biz CHP olarak darbelerden en çok zarar gören partiyiz.”

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech