Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binlerce Çanakkaleli 15 Temmuz Şehitlerini Andı

15 Temmuz Şehitleri Anma,

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanına çelenk koyulması ile başlayan program, İskele Meydanı’nda yapılan anma etkinlikleri ve sabah kadar tutulan demokrasi nöbeti ile devam etti.

Çanakkale Valiliği koordinesinde düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşünün ardından İskele Meydanı’na ulaşılmasıyla 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programının İskele Meydanı’ndaki etkinlikleri başladı. Buradaki programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu esnada KEGM’ne ait Römorkörler tarafından su gösterisi yapılırken yine Römorkör ve GESTAŞ’a ait feribotların siren sesleri yankılandı. Ardından Mehter takımının konseri, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ve İl Müftüsü Arif Gökçe’nin 15 Temmuz Şehitleri için dua yaptırması ile program devam etti. Müftü Gökçe’nin ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlatılan 15 Temmuz klibi izletildi.

Sonrasında kürsüye gelen Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve bu girişimin yıldönümü olan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili şunları söyledi: “Türk Milleti 15 Temmuz günü, hiçbir zaman esaret altına girmeyeceğini, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini ve ilelebet demokrasiyi muhafaza edeceğini tüm cihana göstermiştir. 15 Temmuz akşamı Türk Milleti canını, kanını ortaya koyarak hain darbeye dur demiştir. Cani, alçak ve vatan haini olan FETÖ’cüler, 15 Temmuz akşamı bu asil millete silahlarını ateşlediklerinde, bu aziz millet darbeye ve onlara geçit vermemiştir. Vatan ve millet, Cumhuriyet ve demokrasi düşmanı olan bu hainlere bu büyük millet fırsat vermemiştir. Anafartalar’da doğan Çanakkale Ruhu milletin ve ülkenin en zor zamanında, 15 Temmuz’da da ortaya çıktı. Bu asil ruh 15 Temmuz’da da tüm meydanlardaydı. Hain darbe girişimine direnen ruh Çanakkale Ruhu ’dur. Kurtuluş Savaşı Ruhu ’dur. Bu ruh milli ve yıkılmaz bir ruhtur. 15 Temmuz, Kurtuluş Savaşıyla kurtarılan, Cumhuriyetle kurulan bir memleketin, demokrasinin ve milli iradenin tekrar savunulmasıdır.”

Vali Tavlı’nın konuşmasının ardından İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması meydana kurulan dev ekranlardan yine meydanda toplanan binlerce Çanakkaleliye izletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması başladığı esnada Çanakkale Boğazında İskeleye yakın olarak demirlemiş feribottan, meydanın arkasındaki binalara lazer gösterisi ile 15 Temmuz gecesi darbeye dur demek adına Şehit düşen 249 Şehidin isimleri tek tek yazılarak Türkiye haritası ve Ay Yıldız yansıtıldı. Yine aynı feribotun arkasına kurulan özel bir sistemle su perdesi yapılarak burada da Şehit Ömer Halisdemir’den diğer şehitlere kadar 15 Temmuz’u simgeleyen çok sayıda fotoğraf ve Türk Bayrağı gösterimi yapıldı. Vatandaşlar bu su perdesi ve Şehit isimlerinin binaya yansıtılmasına büyük ilgi göstererek bu anları ölümsüzleştirmek adına bol bol fotoğraf ve video çekti.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech