Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bağ Evinde Sürpriz Misafir

Çanakkale’de 30 yıldır reklamcılık

Çanakkale’de 30 yıldır reklamcılık yapan Hüseyin Özen, Kepez Ovası’ndaki bağ evinde nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Gergedan Böceği buldu.

Çanakkaleli reklamcı Hüseyin Özen Kepez Ovası’ndaki bağ evinde Avrupa’nın en büyük böceği olarak bilinen; Kuzey Afrika, Türkiye, İran, Afganistan ve Pakistan’da da görülen, son yıllarda ise nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan (Oryctes Nasicornis) Gergedan Böceği buldu. Özen, önceki gece saat 22.30 civarlarında bulduğu yaklaşık 8 cm uzunluğundaki böceği koruma altına aldığını ve incelenmesi için ÇOMÜ Biyoloji Bölümüne teslim edeceğini söyledi.

Konu ile alakalı gazetemize açıklama yapan Hüseyin Özen şunları belirtti: “Böceklere karşı ilgiliyim. Kepez Ovası’ndaki bağ evimde çok sayıda farklı farklı böcek buluyorum. Bu böcekleri bulduğumda elime alıp inceliyorum. Gergedan Böceğini önceki akşam 22.30 sıralarında buldum. Boyutu ve şekli ile diğer bulduğum böceklerden çok farklı olunca internetten araştırma yaptım. Neticede nesli tükenmekte olan ve internette ticareti de yapılan bir böcek olduğunu gördüm. Beni ilgilendiren parasal değeri değil. Sonuçta bu böcek bana değil doğaya ait. Böceğin incelenmesi için ÇOMÜ Biyoloji Bölümüne haber vereceğim. Eğer incelemeye gerek görmezlerse doğaya geri bırakacağım.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech