Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

“NİÇİN YAPILDI? NEDEN SATILIYOR?”

Çanakkale Çan İlçe Belediyesi’ne ait 4 yıldızlı termal otel ihaleye çıkarıldı. İhalenin muhammen bedeli 12 milyon 250 bin olarak belirlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Çanakkale’deki satışa çıkarılan termal otel ihalesine ilişkin ihale konusu: “Çanakkale İli Çan İlçesi Seramik (Cumhuriyet) Mahallesi Hulusi Damgacıoğlu Caddesi No:1 de bulunan, Mülkiyeti Çan Belediyesine ait 14 pafta, 133 ada, 4 parselde bulunan 12.029,90 m2 lik arsa içinde 9100 m2.lik kullanım alanı bulunan taşınmazın aşağıda nitelikleri belirtilen Çan Belediyesi 4 Yıldızlı Termal Otel&SPA İşyeri işletmeye hazır vaziyette tefrişat ve demirbaşları ile birlikte Çanakkale ili Çan İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Pafta: 26.27.28 Ada: 110; Parsel 57 de bulunan, 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Kapsamında Çan Belediye Başkanlığına ait JEOTERMAL-İR 17/09 Nolu Kaynak Bazında alınan ruhsatta yer alan SK-3 (SJ-1) Nolu sondaj kuyusunun kullanım hakkı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a maddesine göre kapalı teklif (ARTTIRMA) usulüne göre satılacaktır” şeklinde açıklandı.

İşte o  karar ve Resmi Gazete’de yayınlanan ilandan sonra Çan’da  “Niçin yapıldı? Neden satılıyor?” sorusu gündeme geldi.

Çanakkale İl Genel Meclisi CHP Biga Temsilcisi Ünsal Öntürk farklı yorumla eleştiri de ön plana çıktı. Öntürk, satıştan elde edilecek paranın ya seçim harcamasında kullanılacağını öne sürerek  “ya da gideceklerini anladıklarından ne varsa satıyorlar” dedi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu düne kadar gelen tepkilere bir yanıt vermedi. Çan CHP İlçe Başkanı Ümran Aydın ise, “Otel, maliyetinin yarısına satışta.. 12 dönüm arsa da bonusu… Termal suyumuzda” dedi.

Çan’da günün konusu Termal Otel satışı, günün sorusu ise;

“Niçin yapıldı? Neden satılıyor?”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech