Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

İlk Adıma Çanakkale’den Destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara’dan başlatılan Adalet yürüyüşü, Pazar günü İstanbul Maltepe Meydanına ulaşılması ile son buldu. Yürüyüş boyunca Çanakkale’deki eylemlere katılıp destek veren kentliler, gazetemize yaptıkları değerlendirmelerde Türkiye’de adaletin sağlanması açısından bu yürüyüşün amacına ulaşacağına inandıklarını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT tırları davasından dolayı 25 yıl hüküm giymesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlayan, ülkedeki tüm illerden destek verilen adalet yürüyüşünde, 25 günün ve yürüyerek aşılan 450 kilometre yolun ardından İstanbul Maltepe Meydanına ulaşıldı. Yürüyüşün devam ettiği 25 gün boyunca tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de bu eyleme çok büyük destek verildi. Çanakkale CHP İl Teşkilatının öncülüğünde yapılan kitlesel basın açıklamaları, yürüyüş ve oturma eylemlerinde çok sayıda kentli “Hak, Hukuk, Adalet” diyerek sokaklara döküldü. Kılıçdaroğlu, 9 Temmuz’da yürüyüşün son noktası olan İstanbul Maltepe Meydanı’nda ülkenin dört bir yanından gelen 2 Milyondan fazla kişiye hitap etti. CHP Genel Başkanı’nın mitingdeki ilk sözleri; “15 Haziran 2017’de sabah saatlerinde Ankara Güvenpark’ta başladığımız yürüyüşü, Maltepe’de noktaladık ama kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin. Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır” oldu.

MİTİNGE ÇANAKKALE’DEN 750 KİŞİ KATILDI

Yürüyüş sürecinde Çanakkale’den yüzlerce vatandaşın destek verdiği eylem için 9 Temmuz sabahı, İstanbul Maltepe Meydanındaki mitingine kentten 22 adet otobüs kaldırıldı. CHP Çanakkale İl Teşkilatının organize ettiği miting buluşmasına şehirden yaklaşık olarak 750 kişi katılarak, Kılıçdaroğlu’nu Maltepe Meydanında karşıladı.

ÇANAKKALELİLER YÜRÜYÜŞTEN UMUTLU

Çanakkaleli vatandaşlar bu yürüyüş ile alakalı olarak gazetemize paylaştığı görüşlerinde, bu yürüyüşte sadece CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun değil hak ve adalet arayan her kesim ve kişinin temsil edildiğini belirtti. Türkiye’deki adaletsizliklerin ortadan kalkması, daha adil bir sistemin var olması için önemli bir adım olduğunun üzerinde duran Çanakkaleliler; Taşeron işçilerden, çiftçilere, tutuklu bulunan gazetecilerden, mesleğinden uzaklaştırılan kamu görevlilerine kadar çok sayıda insanın hakkının arandığı bu eylemin amacına ulaştığının altını çizdi. Bu eylemlerin ve arayışların bu yürüyüşle bitmemesi gerektiğine vurgu yapan kentliler, mecliste adalet aranacak bir ortamın ortadan kaldırıldığına dikkat çekerek, bu tarz eylemlerin olumlu sonuçlar doğuracağını belirttiler. AK Parti’nin yürüyüş boyunca aldığı tavırla toplumda puan kazandığı belirtilirken, ötekileştirme ve ayrıştırma politikasının hiç kimsenin işine yaramayacağı hususunda görüşler belirten Çanakkaleli vatandaşlar, sorunların daha fazla büyümeden meclis çatısı altında bir an önce çözüm bulması için, tarafların bir araya gelerek uzlaşma noktasında adım atmaları gerektiğine değindi. Engin Ören

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech