Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite

Proje Koordinasyon Merkezinin yürütmekte

Proje Koordinasyon Merkezinin yürütmekte olduğu Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi çalışmaları devam ediyor.

Akademisyenlerin sanayi işbirliği ile gerçekleştirdiği proje sayısının arttırılması ve Kamu- Üniversite-Sanayi işbirliğinin sağlanması için planlanan ve ilki Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirilen Çanakkale Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer‘in de katıldığı çalışmaların ikincisi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Çanakkale Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü Personeli Caner Çakar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çanakkale Kamu-Sanayi-Üniversite İşbirliği (KÜSİ) Sorumlusu Doç. Dr. Özgür Özay, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, Tatlan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Yurt ve ÇOMÜ yüksekokulları ve meslek yüksekokullarında gıda alanında çalışmalar yürüten akademisyenler katıldı.

Toplantı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’in açılış konuşmasıyla başladı. Toplantıların amacının, ÇOMÜ’nün çalışmalarını sanayi işbirliği ile geliştirme olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Erdem Konuşmasında şunları aktardı:

“Üniversitemizin girişimci ve yenilikçi üniversite endeksine girmesi için bir dizi faaliyet planladık. Bu faaliyetler kapsamında öncelikle Çanakkale içinde önemli bir alan olan gıda alanını seçtik ve gıda ile ilgili akademisyenlerimizle bir araya gelmeye ve onların görüşlerini almaya başladık.

Çalışmamızın ilk aşamasında akademisyenlerimizin uzmanlık alanlarını belirleyecek ikinci aşamasında ise akademisyenlerimiz ve sanayiciyi eşleştirme çalışmaları yürüteceğiz. Artık üniversitemizi sorumlu bilim anlayışıyla bölgesine ve ülkeye daha faydalı hale getirmeyi ve üniversitemizde doğan bilgi ve deneyimleri sanayiye ve topluma daha verimli aktarmayı hedeflemekteyiz.”

Toplantıda, Proje Koordinasyon Merkezi’nin Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ele alınan ve geliştirilmesi amaçlanan konular ve akademisyenlerimizin sanayi ile ortak yapabilecekleri projeler ile fon kaynakları hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından toplantı, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Selman ve Tatlan Gıda Yönetim Kurulu üyesi Bahar Yurt’un sanayi işbirliği için atılabilecek adımlar hakkındaki görüş ve önerileri ile son buldu. Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech