Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

SİYASETTE BÜYÜKŞEHİR KURGUSU

AK Parti’de planlanan takvime göre 30 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında belde kongreleri, 19 Ağustos-12 Kasım Tarihleri arasında ilçe kongreleri  gerçekleştirilecek. 18 Kasım 2017 ile 25 Şubat 2018 tarihleri arasında da Genel Merkezin belirleyeceği bir tarihte il kongresi yapılacak.

AK  Parti’de gözler ağırlıklı olarak il başkanlığı yarışına çevrilmiş durumda. AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’na ise Gültekin Yıldız’ın  ‘tek isim olacak’ iddiası ile adı geçiyor. Çanakkale siyasetinde belirli mevkilere aday olma belirsizliği ya da ihtimal hesapları ise ‘büyükşehir olma’ konusu gündeme getirilerek yapılıyor.

Çanakkale büyükşehir olursa  örneğin Kepez Belde Başkanlığına aday olmanın, ya da merkez ilçe başkanlığına aday gösterilmenin 1 yıl süre için geçerli olacağı ve bu nedenle öne çıkan isimlerin isteksiz davrandığı öne sürülüyor.

AK Parti İl Başkanlığı kongresinin en son yapılacak olmasına rağmen kulislerde il başkanlığı için, Yeşim Karadağ’ın devam etmek istemesinin yanı sıra , Timur Ay, Mehmet Özkurnaz, Erdoğan Madak,Tülay Ömercioğlu, Erdener Can, Sebahattin Güner ve  Alper Altınok gibi isimler de sıkça geçiyor.

Kongrelerde AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın neyi, nasıl işaret edeceği de merak konusu…

***

Ana muhalefet partisi CHP’de de kongre takvimi başladı. Büyükşehir olma ihtimali düşüncesi CHP’de de hakim olmalı ki Merkez İlçe  kongresinden önce il başkanlığı kulisleri gündeme düşüyor. Mevcut il başkanı Nejat Önder’e karşı tekrar İsmet Güneşhan’ın aday olacağı kulis bilgileri arasında yer alıyor.

CHP’den ilginç bir kulis….

“İl Başkanı Nejat Önder’e karşı, Serdar Soydan, Cem Belli ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ortak hareket edecek”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech