Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentin gururu sponsor arayışında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Buse Aygün, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’na katılmak üzere oluşturulan aday kadrosuna çağrıldı. Azmi ve disiplini ile örnek bir sporcu olan Aygün, sponsor arıyor…

Buse Aygün ÇOMÜ BESYO ikinci sınıfta okuyan 20 yaşında bir milli sporcu… Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’na katılmak üzere oluşturulan 4 kişilik olimpiyat aday kadrosuna seçildi.  Bu adaylardan biri olabilmek için önünde uzun ve zorlu bir yolculuk var.  2020 yılına kadar Avrupa Şampiyonalarına katılarak puan toplaması gereken ve daha önce yüzme, koşu ve triatlon gibi branşlarda Türkiye Şampiyonluğu, Balkan 5’inciliği, Avrupa 6’ncılığı gibi başarıları olan genç sporcunun artık disiplin ve azminden başka bir de sponsora ihtiyacı var… Genç sporcu Aygün, ÇOMÜ’nün de desteğiyle önümüzdeki günlerde Ruse ETU Balkan Triatlon Şampiyonasına katılarak ülkemizi temsil edecek.

9 yaşında yüzmeye başlayan, 15 yaşında açık deniz branşında elde ettiği başarı ile milli sporcu olan Buse Aygün ile çalışmaları ve hayalleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik:

4 YILDIR ŞAMPİYONLUĞU BIRAKMIYOR

“Eceabat ve Çimenlik Kalesi’nde gerçekleştirilen yüzme yarışlarının dört senedir şampiyonu benim.  Boğazı geçmek gerçekten çok zor. İlk senemde akıntıların yerlerini bile bilmiyordum. Aslında rota Eceabat ve Nara Bölgesi arası ve oradan Çimenlik Kalesi idi ama ben dayanabileceğimi düşündüm ve Eceabat’tan çıktıktan sonra Çimenlik Kalesi’ne doğru çapraz gitmeye başladım.”

BULGARİSTAN’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

“Yarın Bulgaristan’da üniversitemin desteğiyle Balkan Şampiyonasına katılacağım. Oradan da şampiyonluk ile dönmeyi hedefliyorum. Daha sonra da İstanbul’da Avrupa Şampiyonasına katılacağım. Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’na katılmak için Avrupa’daki yarışlara katılmak ve puan toplamak zorundayım. Ekipmanlarım tamam ancak tüm bu yerlere gitmek için ulaşım, konaklama gibi masraflarım oluyor. Daha zor durumda olan sporcu arkadaşlarımın olduğunu da biliyorum. Sporun gelişmesini isteyen ve ülkemizin başarı elde etmesini isteyen herkesin destekleri bizler için oldukça önemli. Daha öncesinde bana sponsor olan bir firma ekonomik nedenlerden dolayı anlaşmayı devam ettirmedi.”

13 YAŞINDA MİLLİ SPORCU OLDU

“15 yaşında açık deniz branşında Macaristan’da ülkemi temsil ederek milli sporcu oldum. 18 yaşıma kadar bu branşta devam ettikten sonra yüzme ve koşunun bir arada yapıldığı Biatlon’a geçtim. Triatlon branşında ise 12 kere şampiyon oldum. İlk kez 13 yaşında havuz branşlarında Türkiye şampiyonu oldum. Fenerbahçe ve Galatasaray ile yarıştım. Ben birinci olunca kürsüye çıkmadılar. Üzülmüştüm aslında ama ilk şampiyonluğum olduğu için unutamıyorum.”

SPOR BANA DİSİPLİN KATTI

“Ailem en büyük destekçim oldu. Bazı antrenmanlarımı babamla yapıyoruz. Bulgaristan’a beraber gideceğiz.  Yüzmeye 9 yaşında başladığım için geç olduğunu ve yapamayacağımı söylediler ama ben çok çalıştım. Sürekli tekniğimi geliştirmek için ek antrenmanlar yaptım ve en önemlisi çok isteyip kendime inandım. Ben spora İstanbul’da başladım ama 11 yaşımdan beri Çanakkale’deyim. Kentin bir sporcuya sağladığı o kadar çok avantaj var ki…   Spor bana disiplin ve planlama kattı.”

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech