Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Girişimciler Artıyor

Çanakkale İŞKUR, girişimcilik kurslarının

Çanakkale İŞKUR, girişimcilik kurslarının meyvelerini toplamaya başladı.         

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü haber bültenine göre; Müdürlük tarafından girişimcilik kursları düzenlenmeye devam ediliyor. Biga’da ile Biga Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle dördüncüsü düzenlenen girişimcilik kurslardan mezun olup sertifika alanlar kendi işlerini kurmaya başladı. Halen devam eden kursu ziyaret eden İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke kursiyerlerle görüştü.

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, Girişimcilik Eğitimcisi pazarlama danışmanı Uzmanı Sadık Vural ve İş ve Meslek Danışmanları ile birlikte Girişimcilik Kursunu tamamlayıp destek alarak kendi işini kuran işverenleri de ziyaret etti.

Ziyaret edilen kendi işini Kuran Kadın girişimcilerden DUYGU TEKİN ELBİ’den işyerinin kuruluş süreci ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler aldı. 3 aydır faaliyette olduğunu söyleyen ELBİ, istihdam ettiği üç usta terzisiyle beraber kişiye özel tasarımlar yaptıklarını, mutfak ürünleriyle başlayarak ürün yelpazesini genişlettiklerini, “mutfak stilim” adıyla kendi markalarını oluşturduklarını, mutfak stilim.com internet sitesi üzerinden E-ticaret alanını da kullanarak Türkiye ve Dünya markası olmak istediklerini aktardı. ELBİ ayrıca halen İŞKUR’dan İşbaşı eğitim programı kapsamında bir eleman desteği aldığını, sigorta prim desteğinden yararlanmak için başvuruda bulunduğunu söyleyerek, tüm desteklerinden dolayı İŞKUR yetkililerine teşekkürlerini sundu.

İl Müdür Yardımcısı Höke işini kuran girişimcilere, bundan sonra da istihdam sağlamaları halinde, eleman desteği, SGK prim ve vergi destekleri ile yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi. Yeni girişimcilere başarı ve bol kazanç dileklerinde bulundu.

Haber Merkezi

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech