Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ciğerlerimiz iki gündür yanıyor

Sıcaklara bağlı olarak orman

Sıcaklara bağlı olarak orman yangınları da başladı. Ezine’ye bağlı Karagömlek Köyü’nde başlayıp ormana sıçrayan yangın, hala kontrol atına alınamadı. 30 hektardan fazla ormanın kül olduğu öğrenildi.

Dün saat 12.30 sıralarında Karagömlek Köyü yakınlarında tarım alanından başlayıp ormana sıçrayan yangının gece kara ekiplerinin sabaha kadar devam ettiği söndürme çalışmalarına, bu sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte 2 helikopter katıldı. Yangın daha sonra Ayvacık Akçin Barajı’nın kuzey batısına sıçrarken yetkililerce iki yangın söndürme helikopterinin yanı sıra karadan da 18 arazöz, 10 su tankeri ve 5 dozer ile 200 personelin söndürme çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Dozerlerin açtığı şerit ile yangının daha fazla yayılmasının önlenmeye çalışıldığı bilgisi verilirken yangını da en kısa sürede kontrol altına almaya çalıştıklarını kaydetti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Ayvacık Misvak Köyü, dün önlem amacıyla kısa süreliğine boşaltılmıştı. Daha sonra alınan önlemlerin ardından köylülerin evlerine döndüğü öğrenildi.

Öte yandan Eceabat’ta dün meydana gelen çöplük yangını da akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech