Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamilelere Sıcak Hava Uyarısı

Az su alımı olduğunda

Az su alımı olduğunda bebeğin erken doğum tehlikesinin arttığını ifade eden kadın doğum uzmanları, sıcak bölgelerde hamile kadınların su tüketmelerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade ediyor.

Hamilelikte hormonlardaki değişim ve kan akımındaki hızlanmaya bağlı vücut iç sıcaklığında doğal bir artış söz konusu. Gebeler buna bağlı zaten kendilerini devamlı sıcak hissederken, havaların da ısınması onları gerçekten sıkıntıya sokabilir. Gebelikte, özellikle sıcak havalarda ağızdan bolca sıvı alımına dikkat etmek gerekir. Çünkü vücudun susuz kalması, rahimde kasılmalara dolayısıyla erken doğum sancılarına ve erken doğum riskinin artışına neden olabilir. Ancak, sıvı alırken dikkat edilmesi gereken husus, sık idrara çıkarttığı için vücutta sıvı kaybına yol açan kahve ve kola gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmasıdır. Yine içerdiği tuz nedeniyle vücutta şişliliği artırdığı için gazlı içeceklerden kaçınmak gerekir.

EN AZ 2,5 LİTRE SU İÇİN

Hamilelerin günde en az 2 veya 3 litre su almaları gerekir. Çünkü az su alımı olduğunda bebeğin erken doğum tehlikesi artıyor, enfeksiyon tehlikesi artıyor. Bu nedenle günde en az 2 veya 3 litre sıvı alımı olmalı. Özelikle yaz mevsiminde hamilelerin sebze tüketmeleri gerekir, bu arada kuru bakliyatta ve sebzelerde ihmal etmemeleri gerekmekte, bunun dışında gazlı içeceklerin alımı fazla önerilmiyor. Gebelik sürecinde özellikle yaz aylarında doğum yaklaştığı zamanlarda günde en az bir saat yürüyüş yapmak ya da hastanelerde eğitim veriliyor bunları uygulamak doğumu kolaylaştırmanın yolları olarak görülüyor.

ÖĞLE SAATLERİNİ EVDE GEÇİRİN

İmkân varsa havuzda veya denizde yüzerek ve oturarak serinlemek mümkün. Evdeki küvetin içini doldurup içine oturmak da aynı etkiyi gösteryor. Gerekli olmadıkça saat 11.00 ile 16.00 arası güneşli havada dışarı çıkılmamalı, gölge ve hafif esintili yerler tercih edilmelidir. Hamilelikte doğal olarak artan melatonin hormonuna bağlı cilt kolayca bronzlaşmaya ve lekelenmeye eğilimlidir. Cilde güneşe çıkmadan 20 dakika önceden uygun UVB koruyucu içeren güneş kremi veya 40-50 faktör içeren güneş yağı uygulanmalıdır.

Haber Merkezi

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech