Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç Kız Başkalarına Umut Oldu

23 yıllık kısacık ömrüne

23 yıllık kısacık ömrüne çok büyük işler sığdıran Simge Gündoğ, beyin kanaması geçirerek kaldırıldığı  hastanede tedavi altına alınmasına rağmen hayatını kaybetti. İÇDAŞ çalışanı olduğu öğrenilen Gündoğ’un karaciğeri ve korneası başka canlara umut oldu.

Ağır böbrek hastası olan ve beyin kanaması geçirince kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Simge Gündoğ’dan alınan karaciğer ve kornealar, organ bekleyen hastalar için umut oldu. Çanakkale’de 2010’da ağır böbrek rahatsızlığı geçiren Ege Üniversitesi Süt ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü mezunu Simge Gündoğ’a, canlı verici olan annesi Muhterem Cambaz’ın bir böbreği nakledilmişti. 3 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdüren ve İÇDAŞ’ta çalışan Gündoğ’un böbreği, 2013 yılında enfeksiyon nedeniyle iflas etti. 4 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren Simge Gündoğ, geçen salı günü evinde yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdi.  Çanakkale Devlet Hastanesi’nde ameliyat olan Simge Gündoğ, yoğun bakıma alındı. Dün ise beyin ölünü gerçekleşti. Ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.  Bursa’dan gelen özel ekip tarafından alınan Simge Gündoğ’un karaciğeri Bursa  Acıbadem Hastanesi’ne, korneaları da hastalara nakledilmek üzere  Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Genç yaşta vefat eden Simge Gündoğ’un sevenleri ise yasa boğuldu.

Gazetemize bilgi veren Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Uzman Dr. Azem Ülkü, “Simge geçirdiği beyin kanaması sonrası  Çanakkale Devlet Hastanesi’ne getirildi. Yaşatmak için her şey yapıldı. Maalesef kurtulamadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Ailesine sık sık söylediği vasiyeti yerine getirildi. Ailesi kızlarının söylediklerini tereddüt etmeden gerçekleştirdiler. Simge’nin sağlam olan organlarının başkalarına sağlıklı yaşam vermesini istediler. Bu sayede yaşam umudu tükenmek üzere olan bir karaciğer hastası artık sağlığına kavuşacak. Görmeyi yitirmiş iki insan Simge sayesinde görebilecekler. Canlarından bir parça olan Simge’nin son arzusunu yerine getiren aileye de sonsuz teşekkürler” dedi. Uzm. Dr. Ülkü, daha sonra yazılı bir açıklama yaparak  şu ifadelere yer verdi; “Simge Gündoğ’un çalıştığını biliyordum ancak nerede çalıştığını hem bilmiyor hem de merak etmemiştim. Ancak sizlerden gelen sorular üzerine merak ettim ve araştırdım. Gerek hastalığı süresince gerekse organ bağışı sürecinde Hastanemizde olağanüstü kalabalık genç vardı. Ayrıca baştan beri İÇDAŞ hekimleri Dr. Emre Değirmenci ve Dr. Cengiz Morkoç sürekli bizlerle istibat halindeydiler. Aile dostları olduğu için ilgilendiklerini düşünüyordum. Oysa sadece aile dostlar dostları değil aynı iş yerinin çalışanları olduğunu öğrendim. Simge Gündoğ aynı zamanda İÇDAŞ çalışanı imiş. Haftada üç gün diyaliz tedavisi gördüğü için de Çanakkale Barbaros Mahallesindeki İÇDAŞ Yelken Kulübü’nde görev verilmiş. Yani hem tedavi ve bakımı devam etsin hem de çalışsın diye düşünülmüş. bu bilgileri aldığım Dr. Emre Değirmenci’ye teşekkür ediyorum. Biyolojik ailesi dışında İÇDAŞ ailesine de başsağlığı diliyorum.”

Sabih Can Durmuş

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech