Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-Sen Adalet için Meydanlarda

Çanakkale Eğitim-Sen üyeleri, ölüm

Çanakkale Eğitim-Sen üyeleri, ölüm orucunda olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın hukuk mücadelesine dikkat çekmek için İskele Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Çanakkale Eğitim-Sen üyeleri ülke çapındaki eylemlerle eş zamanlı olarak önceki akşam saat 19.30’da İskele Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi. Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın görevlerine iade edilme talebiyle başlattıkları hukuk mücadelesine destek vermek amacıyla basın açıklaması yapmak için meydanda toplanan Eğitim-Sen üyeleri ve vatandaşlar sık sık ‘Hak, Hukuk, Adalet’ şeklinde sloganlar attı.

“ADALET YÜRÜYÜŞLERİNİ DESTEKLİYORUZ”

İskele Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi;

“Ülkemiz her türlü demokratik hak arayışını şiddetle bastıran bir akımla yönetiliyor. Üstelik bu yönetim aklı sadece kendi siyasi çıkar ve ihtiyaçlarını gözetmekte. Toplumsal kutuplaşmayı derinleştirerek, milliyetçiliği körükleyerek ve dini duyguları sömürerek hiçbir sınır tanımadan yoluna devam etmeyi arzulamaktadır. Böylesi bir siyasi iklimde adalet düşüncesi sadece yargı kararları ucu hükümete dokunduğunda hatırlanmaktadır. Hâlbuki AKP yıllardır öteki ilan ettiklerine ya da muhaliflerine karşı yargıyı adeta sopa olarak kullanmaktan geri durmamıştır. Bizler biliyoruz ki adalet sadece mahkemelerin soğuk salonlarında değil yaşamın her alanında hükmünü yitirmiştir. Bu durum bizleri umutsuzluğa değil daha kararlı, güçlü ve mücadeleyi örgütlemeye sevk etmelidir. Bu baskılar karşısında çıkış kapısı arayabilecek her demokratik eylemin hayati bir önemi olduğunu belirtmek isteriz. Eğitim-Sen ve KESK olarak CHP’nin başlatmış olduğu adalet yürüyüşünün önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu yürüyüşün herkes için adalet talebi etrafında vücut bulmasını ve olumsuz gidişata güçlü bir dur ihtarı olmasını diliyoruz. Açlık grevinin 114’üncü gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya adalet için, sendikal faaliyetler nedeniyle hukuksuzca ihraç edilen KESK’liler için adalet istiyoruz. Adalet yürüyüşlerini destekliyoruz.”

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından etrafta yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklaması, sonrasında oturma eylemi olarak devam etti. Oturma eyleminin ardından Eğitim- Sen üyeleri meydandan olaysız bir şekilde ayrıldı.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech