Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Parklar Sabaha Uyanıyor

Kentli vatandaşlar yaza zinde

Kentli vatandaşlar yaza zinde başlayacak. Çanakkale Belediyesi ücretsiz step ve aerobik dersleri başlıyor. Aerobik ve step egzersizinin kalori yakmak ve kilo kaybını gerçekleştirmek dışında çok fazla faydası bulunuyor…

Çanakkale Belediyesi ücretsiz step ve aerobik dersleri başlıyor. 3 Temmuz – 1 Eylül tarihleri arasında Salı Perşembe ve Cumartesi günleri, saat 09.00 ve 11.00’de, Mega Beach, Sağlıklı Yaşam Parkı, Halk Bahçesi ve Esenler Gençlik Ve Spor Kulübü’nde; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerin de ise, saat 08.30 ile 10.00’da 17 Burda AVM ‘de gerçekleştirilecek step ve aerobik derslerine özellikle kadınlar büyük ilgi gösterecek gibi duruyor.

İş hayatının yorgunluğu ve metropollerin keşmekeşliği içerisinde kendine kaçacak yer arayanlar ciddi miktarlarda para ödeyip haftada sadece birkaç saat spor yapma imkânı buluyor.

Çanakkaleli vatandaşlar özellikle de kadınlar hem açık havada hep birlikte spor yaparak zinde kalma imkânına kavuşacak hem de bunun için ücret ödemek zorunda kalmayacak. Havaların ısınması ile beraber zinde bir görünüme kavuşmak isteyen herkes için kaçırılmayacak bir fırsat…

Aerobik ve step egzersizinin kalori yakmak ve kilo kaybını gerçekleştirmek dışında şu faydaları vardır:

1)Kalbi güçlendirmek

2)Akciğeri güçlendirmek

3)Stresi gidermek

4)Uzun süreli çalışmalarda kas kitlesini arttırmak

5)Vücut yağı oranını arttırmak

6)Harcanan enerji düzeyini arttırmak

Aerobiğe ve stepe yeni başlayanlar için haftada 3 kez bölüm başına 20-30 dakika egzersiz yapılmalıdır. Aerobik ve step hareketlerini rahatlıkla yapabiliyorsanız haftada 4 kez ve süreyi 30 dakikanın üstüne çıkartabilirsiniz. Sağlık yönünden bir probleminiz yoksa step ve aerobiği haftada 5 kez ve 45 dakikanın üstüne çıkabilirsiniz. Bu hareketleri yaparken sakatlıkları önlemek için yürüyüş, bisiklet gibi egzersizleri ısınmak için yapabilirsiniz.

Dilek Akşen

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech