Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Emekliler Örgütlendi

Tüm Emekliler Sendikası Çanakkale Şubesi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılımıyla açıldı. Başkan Gökhan; “Sizler Emekçilersiniz. Ben sizler gibi tecrübeli insanların bir araya gelmesini oldukça önemsiyorum” dedi.

Tüm Emekliler Sendikası Çanakkale Şubesi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılımıyla açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Sürücü, Geçici Başkan Emin Ergun ve dernek üyeleri katıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açılışta söz alarak, “Sendikalaşma ve örgütlenme birebir çok önemli konulardır. Sizler emekçi insanlarsınız. Emekliler de bu ülkenin çok önemli beyin güçleridir. Altın Yıllar Yaşam Merkezimizi açma nedenimiz tam da buydu. 65 yaşın üzerine gelsin insanlar pasifize oluyor.  Bu insanları aynı sosyal ortamda bir araya getirerek her dalda kendi potansiyellerini ortaya koydular. Ben o yüzden bu sendikanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Birçok alanda tecrübeli insanların bir araya gelmesi önemlidir. Emeklilerin kendi birikimlerini bizlere aktarması çok önemlidir. Onların birikiminin heba olamaması gerekir, bizim bundan yararlanmamız gerekir. Bu sendikanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sizin her alanda hizmet vereceğinizi biliyorum ve birikimlerinizle bizlere örgütlenme anlamında destek vereceğinizi düşünüyorum. Çünkü sizlerin üzerinizde yılların birikimi var” açıklamasında bulundu.

“ÖRGÜTLÜ HALKI KİMSE YOK EDEMEZ”

Açılışta konuşan Geçici Başkan Emin Ergun, neden böyle bir girişimin içinde olunduğunu belirterek; “Neden açtık bu sendikayı? Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz. Her demokratik kitle örgütü üyelerinin haklarını savunur bizde bunun için varız dedik. Üyelerimiz her geçen gün artıyor. Temmuz ayı sonuna kadar kongremizi yapacağız. Ve yeni bir yönetim kadrosu oluşacak. Biz şimdilik Genel merkez tarafından atanan geçici bir yönetim ile buradayız. Ülkemiz koyu bir faşizm yaşıyor. Faşizme karşı yapılacak en doğru adım hayatın her anında örgütlenmektir. Onun için diyoruz ya örgütlü halkı kimse yok edemez.  Üyelerimizin demokratik haklarını korumak için kurulduk. Şimdilik Genel Merkez tarafından atanan üç temsilciyiz. Temmuz ayının sonuna kadar kongremizi de gerçekleştireceğiz.  Türkiye koyu bir faşizm yaşıyor” dedi.

“EMEKLİLER ADALET İSTİYOR DİYECEĞİZ”

Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Sürücü ise yaptığı açıklamada; “Çanakkale’deki gelişmelerden Genel Merkez olarak memnunuz. Çanakkale’nin değişik yörelerinden arkadaşlarımız örgütümüze katıldı. Doğru yerde, doğru zamanda doğru bir iş yaptığımız ortaya çıktı. Ülkenin her tarafında açıkça bir örgütlenme patlaması var. Devletler uzun yıllar sahipsizdi. AKP’nin eliyle uygulanan yoksulu daha fazla yoksullaştıran bu politikalarından en fazla zarar gören kesim emeklilerdir. Biz ücretlerimizden aldığımız maaşlardan bunu biliyoruz. Tüm Emekliler Sendikası yasal bir zeminde değildi. Bilerek veya bilmeyerek o zeminde tutuluyordu. 20 Şubat itibariyle yeni bir sendika kurmadık. Eski sendikamızı hukuki bir zemine oturttuk. Hukuki bir zeminde ülkenin her bir tarafında karşılığımızı da görüyoruz. Kurulur kurulmaz bir referandum sürecine denk geldik. Hemen ülke tarihinin en önemli seçiminde emekliler hayır diyor diyerek ülkenin çeşitli yerlerinde eylemler yaptık. Şuanda yine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşüne iki kere katıldık. Artık tüm gücümüzle emekliler adalet istiyor diyeceğiz. Adaletin olmadığı bir ülkede emekliliklerin hakkını savunma şansımızda yoktu. Toplumsal muhalefetin içinde emekliler yokmuş gibi görünüyordu. Yapılan iki açıklama ile emeklilerin gazı alınıyordu. Ama görüyorsunuz biz varız ve çok kalabalığız” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından yeni dernek binası önünde toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech