Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Bir Sıcak Hava Dalgası Bekleniyor!

Ramazan ayı boyunca ülkemiz

Ramazan ayı boyunca ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında ve zaman zaman normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları Ramazan ayının son günleri artmaya başlamış Bayram’da ise hava sıcaklığı ülke genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin 3 – 6 derece üzerinde seyretmiştir ve sıcak hava halen etkili olmaya devam etmektedir.

Yapılan son analiz ve tahminlere göre 30 Haziran Cuma gününden itibaren yurdumuzun mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölgemizin genelinde hissedilir derecede artacağı, mevsim normallerinin 10 – 12 derece üzerinde gerçekleşeceği ve özellikle iç kesimlerdeki bazı il  ve ilçelerimizde uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılabileceği beklenmektedir.

Bu hafta sonu il merkezlerimizde gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Çanakkale 40, İzmir 41, Balıkesir 42, Manisa 44,  Aydın’da 45 derece olması beklenmektedir.

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta başında pazartesi gününden itibaren bölgemiz genelinde etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin edilmektedir.

Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı; başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde (10-16 arası) güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları ve bu periyotta düşmesi beklenen nem miktarının orman yangını riskini arttıracağı göz önünde bulundurularak vatandaşlarımız ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech