Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Açılan Kapananın Üç Katı

İlimizde ilk altı aylık

İlimizde ilk altı aylık dönemde Esnaf ve Sanatkârlar Odasına 1487 yeni üye kayıt yaptırırken, 493 üye de kaydını sildirdi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Vurucu görüşlerini gazetemize aktardı.

Ramazan Ayı ve okulların kapanması ile esnafın hareketlendiğini idile getiren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Vurucu,2017 yılı ilk altı aylık verilerini son dönemdeki gelişmeler hakkındaki görüşlerini gazetemizle paylaştı. İlk altı aylık dönemde ilimizde 1487 yeni üye Esnaf ve Sanatkârlar Odasına kayıt yaptırırken, 493 üye de odadan kaydını sildirdi. Geçtiğimiz senenin ilk altı aylık döneminde kayıt yaptıranların sayısı 1565 iken, kaydını sildirenlerin sayısı 544 olmuştu.

Geçtiğimiz seneye oranla yeni işletme açanların sayısı; 78 işletme azalırken işletmenlerini kapatanların sayısı da 61 işletme azalmış oldu.

2018 Troia Yılı için kentte planlanan etkinlikler noktasında görüşlerini ifade eden Başkan Vurucu “2018 yılının Troia Yılı ilan edilmesinin kentin zenginliğidir. Reklam, tanıtım, ulaşım gibi birçok noktada üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Biz de esnafımızla bir araya gelerek yapılması gerekenleri konuşur, hazırlıklarımızı yaparız. Özellikle Aynalı Çarşıda merdiven altı üretilen niteliksiz ürünlere dur demek için belediye ile işbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirmiştik. Biz mesleki kuruluşlardan faaliyet belgesinin yanı sıra ustalık belgesi de isteriz. Biz orada satılan hediyelik eşyaların daha kaliteli olması için belli bir standarda ulaşmaya çalışıyoruz. Ama iddia ediyorum ki dağılan kırılan ürünlerin yüzde doksanı odamıza bağlı değildir” dedi.

YABANCI TABELAYA EK VERGİ

TSE’nin hazırlamakta olduğu tabela standardı taslağına göre, levhalarda 2 dil kullanılabilecek ancak yabancı dildeki kelimeler, Türkçe kelimeden en az yüzde 25 daha küçük puntoyla yazılacak. Düzenlemeyle birlikte Türkçe tabela kullanmayan şirketler daha fazla vergi ödeyecek. Konu hakkında görüşlerini sorduğumuz Başkan Mustafa Vurucu; “Bu ülkenin vatandaşı isek, bu ülkede ekmek yiyorsak dilimizi korumalı ve yüceltmeliyiz. Yabancı isimleri de dükkânlarımıza verebiliriz, özellikle turistik yerlerde, turist çekmek için de kullanılan bir yöntem ama kendi geleneklerimizi ön plana çıkarmak daha önemlidir. Kayıtlı üyelerimiz içerisinde zaten çok az sayıda yabancı isimli dükkân var” dedi.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech