Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yangınla Mücadelede Yeterli Miyiz?

Dünya Meteoroloji Örgütünün artan

Dünya Meteoroloji Örgütünün artan hava sıcaklıklarının orman yangınlarına yol açabileceğine dikkat çekmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü 2017 yılı orman yangınları ile mücadele organizasyonunu gazetemizle paylaştı.

Dünya Meteoroloji Örgütünün yaptığı uyarıya göre önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Uyarılarda sıcaklıkların rekor düzeye ulaştığının ve bu durumun orman yangınlarına yol açabileceğine dikkat çekiliyor. Çanakkale’de ise şu günlerde hava sıcaklıkları nem ile birlikte 35 dereceleri zorluyor. Dünya Meteoroloji Örgütünün uyarısı üzerine Çanakkale bölgesindeki ormanlarda olası bir yangın durumunda buna hazırlıklı olup olmadığımız ile alakalı Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden gazetemize paylaşılan bilgide Çanakkale bölgesi için her türlü yangın vakasına hazır olunduğu bilgisi paylaşıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; sıcak havalardan kaynaklanabilecek olası bir yangında bu yangına havadan ve karadan yeterli sayıda müdahale argümanına sahip olunduğu bilgisi verildi.

HEM KARADAN HEM HAVADAN MÜDAHALE GÜCÜ

Yapılan açıklamada Çanakkale İl ve İlçelerindeki ayrıca buna ek olarak Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü hizmet alanı içinde kalan Edirne’nin Keşan ilçesindeki ormanlarda dâhil kullanılabilecek müdahale araçlarının sayıları gazetemizle paylaşıldı. Buna göre olası bir yangın durumunda müdahale maksadı ile kullanılabilecek 43 adet yangın kulesi, 106 adet sabit, 247 adet mobil, 343 adet el telsizi, 14 adet motosiklet, 49 adet arazöz, 16 adet su ikmal aracı, 23 adet ilk müdahale aracı, 8 adet dozer, 8 adet treyler bulunuyor. Muhafaza memuru olarak hizmet veren kişi sayısı ise 129 olarak belirtildi. Bu kara gücüne ek olarak havadan müdahale etmek için 1 Mayıs’ta Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünün kullanımına tahsis edilen bir adet de helikopter mevcut. Ayrıca Keşan ilçesinde konuşlanmak üzere bir adet helikopter ise 1 Temmuz itibari ile yine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edilecek.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Çanakkaleli vatandaşların, hava sıcaklıklarının bu yönde yüksek seyrettiği günlerde ormanlık alanlarda daha dikkatli hareket etmesi gerektiğini belirtti. Gazetemize yapılan açıklamada ayrıca oluşabilecek herhangi bir yangın vakasında kara ve hava imkânlarıyla göreve hazır olunduğu da özellikle belirtildi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech