Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ Kütüphane İsteyene Açık

ÇOMÜ Kütüphanesi, yaklaşık 1

ÇOMÜ Kütüphanesi, yaklaşık 1 yıldır öğrenci olmayan kullanıcılara kapılarını özel izinle açıyor. ÇOMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ercan Erensayın, durumu değerlendirerek nedenlerini gazetemize açıkladı.

Terzioğlu Yerleşkesi’nde yer alan ÇOMÜ Kütüphanesi 2014 yılında kullanıma açılan ek binası ile birlikte şu an 8000 m2 kapalı alanda 1000 kişilik oturma alanı ile Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri. Güney ve Batı Marmara’nın en büyük kütüphanesi olma özelliğini taşıyan ÇOMÜ kütüphaneleri 1 merkez kütüphane, 3 fakülte kütüphanesi ve 9 kitaplık ile hizmet veriyor.
ÇOMÜ Kütüphanesi’nin kullanıcıları ise 1 yıldır öğrencilerle sınırlandırılmış durumda. Öğrencilerin dışındaki kullanımlar için özel izne gereksinim duyduklarını belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ercan Erensayın; “Kütüphanemiz 1 yıl öncesine kadar öğrenciler dışında da kullanıma açıktı. Günde yaklaşık 8000 kişi kütüphaneyi kullanıyor. Öğrencilerimizi mağdur etmemek adına önceliğimizi onlara tanıyoruz. Özellikle vize ve final haftalarında yaşanan yoğunluk öğrencilerimizi mağdur ediyordu. Koridorlarda bile ders çalışan öğrencilerimiz olmuştu. ÇOMÜ öğrencisi olmayanlar ve lise öğrencileri şu anda kütüphane girişini talep ettiklerinde inisiyatif kullanarak özel izin ve kimlik kartıyla kütüphaneyi kullanabiliyorlar. Önceliği araştırmacılara veriyoruz. Liseli öğrencilerin ise önemli projelerinde yine verdiğimiz izinlerin kimlik kartlarında belirtilmesiyle girişleri mümkün olabiliyor. Vatandaşlar kütüphaneye ferdi olarak da başvurabiliyor. Biz yaptığımız incelemeyle ne yapmak istediğini anlayarak önceliği araştırma yapanlara vermeye çalışıyoruz.” dedi.

AMAÇ DIŞI KULLANIM İZİN UYGULAMASINA YÖNELTTİ

Erensayın, “Burası halk kütüphanesi olarak hizmet vermediği için önceliğimiz öğrenciler.” diyerek, “Yaklaşık 1 yıl öncesine kadar liseli öğrencilerin kütüphaneye giriş izni vardı. Ancak yaşanan yoğunluk ve kütüphanenin liseli öğrenciler tarafından amaç dışı kullanımını gördükçe bu uygulamayı kaldırarak özel izne tabii tuttuk. Bazen müdürler öğrenci sayısı ve araştırma projelerini belirterek izin istiyor. Bu iki kullanım dışında kütüphane bir de 1. dereceden personel yakınlarına açık. Bu durumsa kütüphaneye has bir şey değil, üniversite için geçerli.” dedi.

Yıldız Sağlam


 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech