Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadağ’dan Fesleğenli Açıklama

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasından sonra CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in bir fotoğraf paylaşarak yargının siyasete bulaştığını dile getirmesi üzerine AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ basın toplantısı düzenledi.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ‘in, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın fotoğrafının da bulunduğu bir masada ‘Rabia işareti’ yapan bir kişiyle CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında tutuklama kararı veren hâkimin birlikte görüntülendiği iddiasını ortaya atması üzerine AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Dün saat 15.00’da AK Parti Çanakkale İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda öne çıkan görüntü ise toplantı masasının üzerinde bulunan ve üzerinde ‘Temiz siyaset temiz toplum’ yazılı dört adet fesleğen saksısı oldu. Başkan Karadağ, bu fesleğenleri CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’e ve CHP Çanakkale İl Başkanlığına göndereceklerini belirtti.

CHP’li Erkek’in iddialarına cevap veren Başkan Yeşim Karadağ şunları söyledi; “CHP Milletvekili Muharrem Erkek ’in gündeme getirdiği bir safsata ile karşı karşıya kaldık. Bir deli kuyuya bir taş atmış kırk akıllı taşı çıkarmaya çalışıyor. CHP Milletvekili Muharrem Erkek 2015 seçimlerinde Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’ın Milletvekilliği adaylığı seçim kampanyasında dağıttığı fesleğenlerden politika malzemesi yapmaya çalışılmış ama bu basit ve yalan siyaset anlayışı ile baltayı yine taşa vurmuştur. Bu safsataya inanan bir grup, işi daha da ileriye götürerek o masada Bülent Turan’ın da olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmiştir. Gerçek şudur ki, Enis Berberoğlu’nun tutukluluk kararını veren hâkim Bayramiç ilçemizde görev yaptığı dönemde masada bir CHP’li ve bir DSP’li arkadaşıyla zaman geçiriyor. Biride çıkıp oradan Rabia işareti yapıyor. Masada da Vekilimizin adaylık döneminde dağıttığı fesleğenler var. Muharrem Erkek, yeni politika üretemediği için çamur at izi kalsın politikası güdüp o fotoğrafı basına servis etti. Ama işi eline yüzüne bulaştırdı ve Grup Başkanvekilimizi kullanarak prim yapmaya çalıştı.”

“TEMİZ SİYASET TEMİZ TOPLUM DEMEKTİR”

“Muharrem Erkek, bugüne kadar mecliste herhangi bir önergeyle veya Çanakkale’nin sorunlarının çözümü ile ilgili hiç bir zaman gündem olamamıştır. Kendisi bir İlçe Başkanını veya bir Belediye Başkanını yanına alıp Çanakkale’ye yatırım gelsin diye uğraşmazken, gündem olmayı farklı yollardan denemeye çalışmaktadır. Kendisinin ‘Sınırımızda PYD olsun’ sözleri ile HDP barajı geçtiği zaman pilav dağıtan Belediye Başkanının arkasında durduğu zaman bugün de olduğu gibi yalanlar ve ipe sapa gelmez iftiralar attığı zaman gündeme geldiğini görüyoruz. Basına yansıyan bir başka açıklamada da Bülent Turan’ı üstü kapalı bir şekilde FETÖ ile ilişkilendirme çabası içerisine girdiğini görüyoruz. Grup başkanvekilimiz Bülent Turan meclis kürsüsünden yaptığı açıklamalardan tutun da 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğu dik duruşu ile bu söylentilere en güzel cevabı vermeye devam etmektedir. Yargı siyasete bulaştı derken bu fotoğrafı gösterip fesleğene değil kendi teşkilatlarına bir daha dönüp bakmasını öneririz. Grup Başkanvekilimiz Turan üzerinden kimse prim yapmaya kalkmasın. Yapmak isteyen de zaten eline yüzüne bulaştırıyor. Biz istiyoruz ki temiz siyaset yapalım. Öyle alakasız fotoğraflarla bel altı vurmaya çalışmayalım. İşte bu yüzden konuyu gündeme getiren Muharrem Erkek’ e ve CHP İl Başkanlığına bir adet fesleğen yolluyoruz ki fesleğen siyasetin kötü kokusunu alsın, temiz siyaset yapmayı öğrensinler. Unutmayın ki ‘Temiz siyaset temiz toplum’ demektir.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech