Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yengeçler mesaj mı veriyor?

Depremi önceden hisseden hayvanlardan

Depremi önceden hisseden hayvanlardan olduğu bilinen yengeçlerin şu sıralar Kordon bölgesinde kayaların üzerinde çok sayıda görünüyor olması, Çanakkaleli’nin aklına “büyük bir deprem mi olacak?” sorusunu getiriyor.

Geçtiğimiz Pazartesi günü İzmir’in Karaburun ilçesine 22 kilometre uzaklıkta meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki deprem Çanakkale’de de şiddetli şekilde hissedilmiş ve deprem esnasında bütün kentliler bulundukları binaların dışına çıkmıştı. Sonrasında ise artçı depremler olmuş yine en büyük artçı deprem Cumartesi gecesi 22.45’te 5,3 şiddetinde meydana gelmişti. Ege Denizindeki deprem hareketliliği Ocak ayından beri devam ediyor. Yapılan açıklamalarda Ege Denizinde 7 büyüklüğünde bir depremin meydana gelebileceği ancak meydana gelen daha küçük şiddetli bu depremlerin fay hattının enerjisini düşürerek daha büyük bir depremin riskini azalttığı belirtiliyor. Uzmanlar bir depremin kesinlikle önceden bilinemeyeceğine dikkat çekerken, tahmin yürütülecek tek şeyin ise hayvanların hareketlerinin takip edilmesi olduğunu hemen her platformda belirtiyor.

Depremi önceden hisseden hayvanlardan biri ise yengeçler. Araştırmalara göre yengeçler deprem olacağını hissettiklerinde plajlara ve denizden daha uzak ya da yüksek yerlere çıkıyorlar. Şu sıralar Çanakkale Kordon’da dikkatle bakıldığında kordon duvarları ile deniz arasında kalan büyük taş kütleleri ve kayaların üzerlerinde çok sayıda yengeç görmek mümkün. Bu da doğal olarak her gün deprem korkusuyla yaşayan kentlinin aklına yeniden depremin olabileceği düşüncesini sokuyor.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech