Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TRAC’tan Deprem Tatbikatı

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Çanakkale Şubesi ve Çan Şubesi olası bir deprem felaketi için tatbikat gerçekleştirdi.

Pazartesi gün saat 15.28’de İzmir Karaburun ilçesine 22 kilometre mesafede gerçekleşen 6,0 büyüklüğündeki deprem, başta İzmir olmak üzere Manisa, Çanakkale, İstanbul, Edirne, Bursa ve Yalova illerinde de şiddetli şekilde hissedildi. Deprem sonrası Çanakkale AFAD Müdürlüğü tüm birimleri ile teyakkuza geçerken Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Çanakkale Şubesi de tüm üyeleri ve cihazları ile AFAD çalışanlarına bilgi ve ihbar akışı konusunda yardımcı oldu. Deprem sonrası çok sayıda Jeolog açıklamalarda bulunarak Ege Denizindeki depremlerin devamının geleceği ve hatta 6,0 şiddetinden daha büyük depremlerin yaşanabileceğini belirtti. Pazartesi gün yaşanan deprem sonrası tüm üyeleri ile Çanakkale AFAD Müdürlüğü ekiplerine yardımcı olan TRAC ise olası bir depremde nasıl hareket edeceklerini ve üyelerin toplanma noktalarına ne kadar sürede ulaşabildiğini görmek adına deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

“150 ÜYEMİZLE GÖREVE HAZIRIZ”

TRAC Çanakkale Şubesinin ve Çan Şubesinin önceki akşam gerçekleştirdikleri tatbikatla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan TRAC Çanakkale Şube Başkanı Can Pişkin şunları söyledi; “Üyelerimizin bilgisi olmadan bir toplantı noktası belirledik. Bu noktaya iki kişi olarak gidip buradan AFAD uyarısı verdik. Dinleyen tüm istasyonlara bulunmuş olduğumuz mevkii söyleyerek onların ya gelmesini ya da konum bildirmesini istedik. Bulunduğumuz yere en erken gelen 2 dakikada, en uzak noktada olan ise 23 dakikada geldi. Tatbikat noktasına 9 kişi geldi. 9 kişi de konumunu bildirerek yerini korudu. Bunun akabinde Çan ilçesi de tatbikatını gerçekleştirdi. Bizim cihazı olan ve aktif olarak çalışan 20 üyemiz var. Herhangi bir AFAD durumunda cihazlarıyla destek verebilecek ise 150 üyeye sahibiz. Şube olarak bir deprem anında okyanus ötesi cihazlarımızı kuruyoruz. Gezici cihazlarımızla bilgi akışı sağlıyoruz. Sabit konumdaki arkadaşlarımız Kaz Dağı rölesi ve bize ait frekanslarda tüm ülkedeki bilgi akışını sağlıyor. Biz de bu bilgileri yer ve mevki olarak AFAD ve UMKE ekiplerine iletiyoruz.”

Engin Ören

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech