Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mavi Bayrak 3. Kez Dalgalanıyor

2014 yılında nitelikli plajlara

2014 yılında nitelikli plajlara verilen “Uluslararası Çevre Ödülü Mavi Bayrak” almaya hak kazanan Yeni Kordon’da bulunan Barış Plajı, 2017 sezonu için de Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre; Mavi Bayrak, 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen programla Barış Plajına yeniden asıldı. Mavi Bayrak uygulaması ve sürecinden söz eden Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, mavi bayrak başvurusunun her yıl yeniden yapılması gerektiğini, bununla birlikte yüzme suyunun niteliği, güvenlik, çevre yönetimi ve çevre eğitimi gibi kriterlerin de bulunduğu 33 kritere göre plajların denetlendiğini kaydeden Karataş, Barış Plajının da yıl içerisinde denetlendiğini ve başarılı bulunarak bu yıl da Mavi Bayrak almaya hak kazandığından söz etti. Karataş, Mavi Bayrak sürecine katkı sunan Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar ve katkı sunan belediye çalışanlarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

MAVİ BAYRAK HAKKINDA

Her yıl yenilenmesi gereken Mavi Bayrak başvurusu, Çanakkale Belediyesi tarafından 2017 sezonu için Kasım 2016 tarihinde yapılmış, yapılan incelemeler sonucunda Mavi Bayrak sezonu olan 15 Haziran-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında bir kez daha dalgalanmaya hak kazanmıştır.

Mavi Bayrak sezonu 15 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasındadır. Sezon boyunca;

(1) Yüzme amacıyla kullanılan suyun niteliği,

(2) Çevresel eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yönlendirilmesi,

(3) Plaj düzeni ve emniyetinin sağlanması,

(4) Çevre Yönetimi gibi kriterler sağlanmaktadır.

Bu kriterler kontrol edildikten sonra sezon boyunca Mavi Bayrak asılmaktadır. Sezon bitiminde mevcut Mavi Bayrak kaldırılmaktadır.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech