Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

CHP’li Kadınlardan Adalet Eylemi

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun Mit Tırları davası sebebiyle 25 yıla mahkûm edilmesinin ardından CHP, Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’nü başlattı. 81 İlde eşzamanlı düzenlenen adalet eylemini, Çanakkale’de CHP Kadın Kolları’nın yoğun katılımıyla düzenlendi.

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları ile birlikte Cumhuriyet Meydanında toplanan partili vatandaşlar Adalet Eylemi gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü başlatması nedeniyle CHP İl ve İlçe Başkanları’nın Ankara’ya hareket ettiğini açıklayan Ümmühan Erdem, adalet istediklerini dile getirdi.

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Erdem yaptığı açıklamada; “Adalet arayan dostlarım, Uzun yıllar Hürriyet Gazetesinde genel yayın yönetmenliği dâhil çeşitli görevlerde bulunan 60 yaşındaki Enes Berberoğlu 2014 yılında aktif gazeteciliği bırakarak CHP’ye katılmış ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde de CHP İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir. Berberoğlu gazeteci kökenli bir milletvekilidir Suçu MİT Tırları görüntülerinin yayınlanmasıdır. Haber her yerde haberdir, sonucu ise 25 yıl hapis cezası. Bir yerde adliyenin olması orada adaletin olduğu anlamına gelmez. Bu karar Adalet ve Kalkınma Partisi’nden hoşnut olmayan, anti-demokratik uygulamalarından rahatsız olan herkese karşı bir gözdağıdır. Bu tutuklama CHP’ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. Biz adalet arayışı içerisinde olanlar, burada adalet için, özgürlük için, Atatürk ve emanetleri için buradayız, Enes Berberoğlu’na destek olmak için buradayız” dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl; “İl ve İlçe Başkanlarımız şu anda Ankara’da. Nasıl hareket edeceğimize dair bir eylem planı oluşturacaklar. Bugün burada kadınların tepkisi olarak toplandık” dedi.

Ümmühan Erdem’in basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan vatandaşlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech