Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müze Kalkınca Tuvalet Yapılacak

Çanakkale İskele Meydanı’nda kentlinin

Çanakkale İskele Meydanı’nda kentlinin ve kente gelen turistlerin kullanacağı bir tuvalet bulunmamasından kaynaklanan şikâyetler üzerine Çanakkale Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Meral Harput, konuyla alakalı gazetemize açıklama yaptı.

Çanakkale’nin en büyük ve en yoğun meydanı olan aynı zamanda şehre gelen turistlerin hemen hepsinin kentte ayağını bastığı ilk yer olan İskele Meydanı’nda veya yakınında tuvalet yok. Bilhassa yaz aylarında iğne atılsa yere düşmeyecek kadar yoğunlukların yaşandığı ve şehirdeki çoğu organizasyona ev sahipliği yapan İskele Meydanı’nda Çanakkalelilerin ve şehre gelen yerli yabancı turistin kullanacağı bir tuvalet ve lavabonun bulunmamasına vatandaşlardan tepki gösteriliyor.

BELEDİYE İŞ MERKEZİ SAĞLIKLI BİR ÇALIŞMA OLMADI

Çanakkale Belediyesi’nin hizmet alanları içerisinde yer alan meydanda böyle bir tesisin projelendirilmesi ve yapımının sağlanması adına sorumlu olan Çanakkale Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Meral Harput konuyla alakalı gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İskele Meydanı’nda kentlinin talep ettiği bir tuvalet ve lavabo tesisine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu alanda resmileşmiş bir projemiz olmamasına rağmen düşündüğümüz bir proje var. Daha önceki yıllarda İskele Meydanında tuvalet ve lavabo ihtiyacı olanları Belediye İş Merkezindeki tuvaletlere yönlendirmek için bir işaret çalışması yapmıştık. Yola ve tabelalara koyduğumuz işaretlerle bu ihtiyacı olan kişileri Belediye İş Merkezine yönlendirmeyi amaçlamıştık ama sağlıklı ve kullanılır bir çalışma olmadı. İskele Meydanına resmi olamamak kaydı ile böyle bir proje düşüncemiz var. Şu anda özel bir şirket vakfının müzesinin bulunduğu alana bir tesis yapmayı planlıyoruz. Bu müzenin o alanda bulunacağı sürenin bitiş tarihi yaklaşıyor. Müze alandan kalktıktan sonra bu alana şehirle alakalı bir Bilgi Edinme Merkezi (Information) tesis etmeyi planlıyoruz. Bu projede Bilgi Edinme Merkezinin yanına ise tuvalet ve lavabolar koyacağız. Ancak şu an somut ve resmileşmiş bir proje değil. Bilindiği üzere İskele Meydanı tarihi bir alan. Bu alana gelişigüzel bir proje ile bir tuvalet ve lavabo oturtamayız. Bunun için mimari bir çalışma yapılması ve oraya kurulacak tesisin estetik açıdan da ihtiyacı karşılaması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlatacağız.”

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech