Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan’ın Gözdesi Hurmaya Dikkat!

Tüketici Koruma Derneği Çanakkale

Tüketici Koruma Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Ali Rıza Berkit, Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma alışverişinde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ramazan ayı denildiğinde akla ilk gelen gıda ürünlerinden biri olan hurma konusunda vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Zira bu ayda en çok tüketilen ürünlerin başında gelen hurmada fırsatçılar piyasaya insan sağlığını tehdit edecek şekilde hurma sokuyor. Tüketici Koruma Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Ali Rıza Berkit, bağlı oldukları Tüketici Dernekleri Federasyonunun yaptığı uyarıdan hareketle Çanakkaleli vatandaşları uyardı. Berkit gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Piyasada şu anda glikoz şurubu püskürtülmüş az tatlı ve insan sağlığını tehdit eden hurmalar var. Ramazan ayını fırsat bilen bazı kişiler sırf daha hacimli, daha parlak ve daha tatlı olsun diye hurmaya doğal olmayan uygulamalar yapıyorlar. Bu konuda kentlinin dikkatli olması gerekiyor.”

TÜKODER Başkanı Berkit ayrıca Çanakkaleli vatandaşların hurma gibi alışverişlerini bildikleri ve güvendikleri yerlerden yapmaları ve herhangi olumsuz bir duruma şahit olmaları ya da yaşamaları halinde TÜKODER’e şikâyetlerini iletebileceklerini belirtti.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech