Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mezuniyet Derdi

Bir eğitim öğretim döneminin

Bir eğitim öğretim döneminin daha sonuna geldik. Mini mini birler, çalışkan ikiler derken canımızın cananları, gözümüzün nurları mezun oluyor. Peki mezun olacak öğrencilerimiz için, nereye, ne kadar harcama yapmak gerekiyor. Bu sene neler moda? haberimizde…

Öğrencilerin mezuniyet heyecanı, velilerin ise bütçe hesabı yapma dönemi geldi, çattı. Bizler de bir mezuniyet balosu A’dan Z’ye ne kadar tutuyor sizler için araştırdık. Ayrıca moda konusunda da tüyolar aldık.

Serkan Sevinç(Erkek Giyim Mağazası): “Komple set şeklinde ayakkabısıyla birlikte bir erkek öğrencimizi 500-600 liraya giydiririz. Bu rakam 1000 liralara da çıkabilir. Mezun olacak öğrencimizin seçeceği elbiseye göre değişir. Takım elbise giymek istediğinde ayakkabısıyla birlikte bizden 600 liradan aşağıya çıkmaz. Minimum 600 lira olur. 1500 liraya kadar gider. Hatta öğrencimiz smokin tercih ederse 2000 lirayı bile bulması mümkün. Şu anda moda tek ceket, kanvas bir pantolon, şöyle çiçekli, böcekli bir gömlek. Ayrıca yelekli takımlar da çok revaçta… Corcik tarzı ayakkabılar moda. Erkek giyimde artık bayan giyimi gibi her çeşit var. Yeşili de var, kremi de var, bilekte pantolon kullanan da var, paça üzerinde kullanan da var. Tabi biraz fiziğine göre de değişiyor. Ama çok trend giymek istiyorsan kısa giymeniz, bilekte bir paça yapmanız gerekir. Tabi bu paçanın altına corcik ayakkabı tercih etmeniz gerekir. Bunlar daha da çeşitlendirilebilir.”

Kürşat Tolga Işık-Özlem Işık(Podyum İstanbul): “Diğer zamanlara göre daha hareketli bir dönemdeyiz. Bizde 70 liradan başlar elbise fiyatları, 190 liraya kadar çıkar. Normal fiyatların altındadır bizim fiyatlarımız. Özellikle mezuniyet zamanlarında öğrencileri düşünerek uygun fiyatlar koyup, indirim de yapıyoruz. Tabi çok oynama yapmamız mümkün olmuyor. Çünkü fiyatlarımız zaten uygun ama gelen müşterilerimize elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl daha canlı renkler moda. Çiçek desenliler, pudra haki tonlar revaçta. Kısa uzun pek fark etmiyor, ama biraz daha ince kumaşlar, babel kumaşlar daha önde. Biz zaten her üründen birer seri getiren bir firmayız, getirdiğimiz serilerde sadece birer beden var. Gençler de daha çok bunu tercih ediyorlar. Çünkü onlar aynı elbiseyi giymek istemiyorlar.”

Yaprak Arslan(Kral On Aksesuar): “Bizim ayakkabı fiyatlarımız 65-75 lira aralığında… Takı olarak da şu an roydeks ürünlerimiz var. Öğrenciler genelde onları tercih ediyor. Çanta çok satıyoruz. Çantalarımız da 20 liradan başlıyor, 37 liraya kadar çıkıyor. Genelde elbiseye çok fazla para veriliyor. Bu yüzden de aksesuara çok fazla vermek istemiyor öğrenciler. Onun dışında takı setlerimizde var. Onlar da 16 lira. Mezuniyet dönemi işlerimize çok olumlu yansıdı. Şu an panolarımızın çoğu boş durumda… Bunun sebebi de mezuniyet ve sezonunun açılması.”

Pelin Dinç(Pelin Kuaför): “Öğrencilerin seçimine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Normal makyaj ve saç isterlerse 80 lira tutuyor. Porselen makyaj isterlerse saç makyaj 120 lira tutuyor. Seçimler genelde öğrencilerin maddi durumlarına göre değişiyor.”

Faik Sonat(Balıkçı 286): “Fiyatlarımız ortalama 40 liradan başlıyor. Öğrencilerin seçimlerine göre değişiyor. Gelen öğrenci kardeşlerimize elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Ben 1996 yılında Barlar Sokağı’nda bar işletirken öğrenci kardeşlerimiz için bir kampanya başlatmıştım. Doğum günü sizden, pasta, şampanya bizden diyerek. Öğrenci bir güzelliktir Çanakkale için… Öğrencinin cebindeki paraya sarkarsan sınıfta kalırsın Çanakkale’de. Öğrenci çiçektir bizim için. Öğrenci gelirse müşteri gelir. Öğrenci gelmezse kimse gelmez. Onun için öğrenciyi kollamak gerekir. Biz burada öğrencilerimize doğum günü yapıyoruz. O bizden, bu bizden öğrenciler mutlu oluyorlar. Seviyorum onları mutlu etmeyi. Dediğim gibi öğrenci çiçektir, güzelliktir.”

Ahmet Kıymız(Stüdyo Lens): “Fiyatlarımız paketlere göre değişiyor. 50’ye var, 75’e var, 150 liraya kadar çıkıyor fiyatlarımız. Mesela 3’lü bir paketimiz var 50 lira. 6’lı paketimiz var 75 lira. 6’lı paketimizin içinde büyük boy 6 fotoğraf ve 12 vesikalık fotoğrafımız bulunuyor. Bir diğer modelimiz foto kitap şeklinde. 15 büyük fotoğrafı kitap albüm içinde ve 8 adet vesikalık fotoğraf veriyoruz. Bu setimizde 150 lira.” Sabih Can Durmuş – Aslı Yıldız

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech