Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GESTAŞ’tan Bilet Açıklaması

GESTAŞ-BURULAŞ ortaklığı ile yapılan

GESTAŞ-BURULAŞ ortaklığı ile yapılan deniz uçağı seferleri için GESTAŞ’ın bilet kesme yetkisi olmadığı söylentilerine GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden gazetemize açıklama yapıldı.

Çanakkale-İstanbul seferlerini yapan BoraJet firmasının mali krizlerden dolayı tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’deki operasyonlarını durdurması sonucu Çanakkale-İstanbul seferleri yapılamaz bir noktaya geldi. Bu olayın sonrasında havayolu ulaşımında alternatif olması açısından GESTAŞ-BURULAŞ ortaklığı ile deniz uçağı seferleri başladı. Şu an için haftada üç gün periyodunda yapılan seferler ve bu seferlere kesilen biletlerle alakalı Çanakkale’de ortaya çıkan ‘GESTAŞ’ın bilet kesme yetkisi yok’ söylemlerine, GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın, gazetemize yaptığı açıklama ile açıklık getirdi.

Aydın, konuyla alakalı şunları söyledi; “Bu seferler başladığından bu yana bu ve bunun gibi bir takım söylentiler oluşmaya başladı. Biz bu seferleri Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BURULAŞ firması ile iş ortağı olarak düzenliyoruz. Bora Jet faaliyetlerini durdurduktan sonra GESTAŞ olarak hiçbir kar amacı gütmeden sadece kamu yararı gözeterek bu seferleri BURULAŞ ile yapmaya başladık. Yapılan uçuşlar için kesilen biletlerden GESTAŞ herhangi bir komisyon almıyor. Bizim bilet kesmemiz veya acentelik vermemiz için TURSAB üyesi olmamız gerekmiyor. Biz ulaşım alanında hizmet veren bir kamu şirketiyiz. Kısa süre içinde acentelik vereceğiz. Acenteler kestikleri bilet ücreti üzerinden mevzuata göre yüzdelik bir komisyon alacaklar. Biz GESTAŞ olarak yine herhangi bir gelir elde etmeyeceğiz. Aslına bakarsanız uçakların 7 kişilik olması maliyetleri arttırıyor ama biz bu projenin arkasında durmaya devam edeceğiz. Şu anda haftada 3 gün olan bu seferleri haftanın 7 gününe yaymayı planlıyoruz.”

Engin Ören

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech