Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Uçamıyor

İstanbul’a uçak seferi yapılamayınca

İstanbul’a uçak seferi yapılamayınca tek uçuş olan Ankara seferleri ciddi rağbet görüyor. Tek sefer Ankara seferi olunca uçak fiyatları tavan yapıyor.

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasına 11 gün kala Çanakkale’deki tek uçak seferi olan Ankara seferinde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Bu yıl 4 gün sürecek olan bayram tatilinin şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar İstanbul’a uçak seferi olmadığı için Ankara aktarmalı uçmak zorunda kalıyor. Ekonomik olarak ağır bir yükü olan bu seferlere 7 kişilik deniz uçağı çare olacak gibi durmuyor.

Çanakkale ve Van arası uçak seferi yapacak olan bir vatandaşa bu yolculuk gidiş dönüş yaklaşık 1.230 Türk Lirasına mal oluyor. İstanbul seferleri yapılmayınca tek sefer olan Ankara seferleri ciddi bir rağbet görüyor. Bazı vatandaşlar tarafından bir alternatif olarak görülen deniz uçağı seferleri ise ilk uçuşunu yolcu olmadığı için, iki uçuşu da hava muhalefetinden dolayı gerçekleştiremedi. Bugüne kadar deniz uçağı ile toplamda 40 yolcu sefer yaptı. Yolcu kapasitesi 7 kişi olan ve Haliç’e iniş yapacak olan deniz uçağının ücreti ise 199 Türk Lirası olarak belirlendi. Evcil hayvanını da yanında göstermek isteyen vatandaşlar bunun için ise 50 TL ödüyor.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Dardanel Turizm’in Sahibi Zafer Güneş; “Okulların kapanması ve bayram tatilinin yaklaşıyor olması yurt içinde bütün seferlerde yoğunluğa neden olduğu gibi Çanakkale Ankara uçak seferlerinde de ciddi bir yoğunluk yarattı. İstanbul uçak seferleri kaldırıldığı için tüm aktarmalı yolcular Ankara hattını kullanıyor. Bu tek seçenek olan aktarmanın maliyeti de biraz ağır. Çanakkale’ye acil olarak yeniden İstanbul seferlerinin konması gerekiyor. Çanakkale’den aktarmalı uçuşla Van’a bilet kestik, 614 TL. İstanbul’dan Avrupa’nın herhangi bir ülkesine 400 -500 civarında ulaşabiliyorsunuz. Ama Çanakkale’de işler değişiyor” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech