Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınav Sonrası Kaza

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) ilk

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) ilk oturumu LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı 10 Haziran Cumartesi, ikincisi ise 11 Haziran pazar günü yapıldı. ÖSYM tarafından düzenlenen LYS girişte uygulanan 09.45 kuralına bağlı olarak, Türkiye’den olduğu gibi Çanakkale’de de bazı adaylar sınava geç kaldığı için giremedi. ÇOMÜ Terzioğlu yerleşkesinde sınav sebebiyle trafikte aşırı yoğunluk yaşanırken, ufak çaplı kazalar da meydana geldi.

ÖSYM’ye bağlı LYS sınavlarının ilk oturumu olan Sosyal Bilimler Sınavı, YGS’de olduğu gibi 9.45 kuralıyla başladı. Türkiye genelinde kurala bağlı olarak sınava alınmayan adaylar oldu.
Türkiye’de genelinde 81 ilde saat 10.00’da başlayan sınava, 538 bin 885 aday başvuru yaptı. Sınav, tek oturumda 135 dakika sürdü. Sosyal Bilimler Sınavı’nda tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testleri yer aldı. Adaylara, Tarih testi için 44 soruya 65 dakika, Coğrafya-2 testi için ise 14 soruya 20 dakika verildi. Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde bulunan 32 soruya ise 50 dakika ayrıldı.

“ÇALIŞMAYAN YAPAMAZDI”
Adaylar, sınavdan 15 dakika önce salonda bulunulması kuralı dolayısıyla heyecanlı dakikalar yaşadı. Sınavdan önce heyecanlı olan öğrencileri ise aileleri sakinleştirmeye çalıştı. Üniversite adayları sınav esnasında sınıflarda ter dökerken aileler de okul kapılarında heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü. Dua eden ve iyi dileklerde bulunan aileler ne olursa olsun çocuklarına destek amaçlı orda olduklarını belirttiler. Sınavdan çıkan öğrencilerden Sait Ürkmez; “Felsefe Bölümü’nde zorlandım. Tarih kolaydı, çok zaman harcamadım. Çalışmayan biri yapamazdı. Felsefe’de çok uzun sorular vardı.” dedi.

SINAV ÇIKIŞI KAZA

ÇOMÜ’de yaşanan sınav yoğunluğu trafiğe de yansıdı. Yoğun araç trafiğine otobüsler de eklendi. Sabah ve öğlen saatlerinde kampus içerisinde ve giriş bölümünde araç yoğunluğu yaşandı. Sınav çıkışında sıkışan trafikte bir araç diğerine arkadan çarptı. Araçlarda maddi hasar dışında kayıp ve yaralanma yaşanmadı.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech