Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Bölgeye Örnek Bir Okul

İÇDAŞ tarafından finanse edilecek olan Biga İÇDAŞ Fen Lisesi temel atma töreni, önceki gün Biga’da geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

İÇDAŞ tarafından finanse edilerek yapılacak olan Biga İÇDAŞ Fen Lisesi temel atma töreni İstiklal mahallesi Şehir Parkı yanındaki alanda Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale  Milletvekili  Bülent Turan, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı  İsmail Işık, AK Parti  Çanakkale İl Başkanı  Yeşim Karadağ, İÇDAŞ Genel Müdürü ve ÇTSO Başkanı  Bülend Engin,  Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü  Osman Özkan, siyasiler, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

“BİLİM YUVALARI İNŞA ETMEK MEMLEKETE BORCUMUZDUR”

Tören Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından Mehteran Takımı’nın müzik dinletisiyle başladı. Törende bir konuşma yapan Vali Tavlı, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirecek bilim yuvaları inşa etmek, hepimizin görevidir. Aynı zamanda bizleri yetiştiren memleketimize bir borcumuzdur. Ne mutlu bu borcumuzu ödememiz için çalışanlara ve hayırseverlerimize… Türkiye’nin en büyük özel sektör çelik üreticisi olarak Çanakkale’nin köklü kuruluşlarından olan İÇDAŞ, sosyal sorumluluk projeleri ile eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında yaptığı çalışmalarla örnek bir şirkettir. Çanakkale ve ülkemizin medar-ı iftiharıdır. Çanakkale halkı ve aziz milletimiz adına İÇDAŞ Grubu ve çalışanlarına, huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.”

BÖLGEMİZE ÖRNEK BİR EĞİTİM KURUMU

Gelen istekler doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucu Fen Lisesi’nin Biga’nın hakkı olduğu sonucuna vardıklarını dile getiren Bülent Turan ise “Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Valiliğimiz, Bakanlığımız, hep beraber bu konuya el attılar ve tabi ki bölgemizin en önemli yatırımcı kuruluşlarından İÇDAŞ başta olmak üzere bu sürece omuz verdiler ve geldiğimiz noktada temel atma aşamasına gelmiş bulunduk. İnşallah bir sonraki seneye açılışını yapacağız. Bu güzel okulumuz bildiğiniz gibi İÇDAŞ’ın öncülüğünde 500 öğrencinin eğitim alabileceği, 5 adet laboratuarı bulunacak olan, çok amaçlı salonunun olduğu, iki tane ayrı toplantı salonu olan bölgemize örnek bir eğitim kurumu haline gelecektir.” diyerek İÇDAŞ’a teşekkürlerini iletti.

“NE MUTLU Kİ OKULU BİGA’YA KAZANDIRDIK”

Bu önemli yatırımı Biga’ya kazandırmanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, “Bugün Biga için son derece önemli bir gün. Çünkü eğitime yapılan her yatırım, geleceğimize yapılmış bir yatırım anlamına geliyor. Bugün burada İÇDAŞ’ın ilçemize yaptıracağı 3. Okulumuzun temel atma töreni için toplanmış bulunmaktayız. Bigalılar ilçemize bir Fen Lisesi yapılmasını çok istiyorlardı. Biz de Belediyemiz ve Kaymakamlığımız ile birlikte bu arazinin Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi için çok gayret ettik ve ne mutlu ki kazandırdık. Buradan araziyi bağışlayan imar sahiplerine de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İÇDAŞ ülkemizin önemli kurumlarından bir tanesi. Biga’ya da ekonomik anlamda çok büyük katkıları var. 4000 üzerinde insanımıza iş kapısı durumunda… Şimdi de Biga’yı kalkındırma çabasındalar. Biga’nın hemen her şeyinde katkı vermekten asla çekinmiyorlar. Buradan tekrar arazi bağışı yapan mal sahiplerine ve İÇDAŞ’a bu önemli yatırımı Biga’ya kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Törenin ardından hep birlikte iftar yemeğine geçildi. Sabih Can Durmuş – Aslı Yıldız

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech