Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadağ’dan Gökhan’a Coşkun Tepkisi

AK Parti Çanakkale İl

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, yaptığı yazılı açıklamayla zeytin ağacı koruma kanununda yapılacak düzenleme ile ilgili Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın sarf ettiği ‘Tecavüzcü Coşkun gibi oldular’ sözlerine tepki gösterdi.

 İl Başkanı Karadağ Yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi,

“Maalesef muhalefet her zamanki gibi diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Ortada fol yok yumurta yok tasarı bugün mecliste görüşülecek ama bir kaşık suda fırtına çıkarmaya alışkın olan ana muhalefet partisi bu konuyu da sulandırmıştır. Kanunun adı zaten zeytin ağaçlarını koruma kanunudur. Tasarının içeriğini okumadan yapılan değerlendirmeler kamuoyumuzu yanıltmaktadır. Belediye Başkanı Sn.Ülgür Gökhan, dün yapılan eylemde bu düzenleme için ‘Tecavüzcü Coşkun gibi oldular, doğa tecavüzcüsü’ ifadesini kullanmıştır. Bu sözleri kınıyorum ve Çanakkale halkına, belediye başkanı medyada yer aldığında çocuklarımızı uzaklaştırın tavsiyesinde bulunuyorum. Sorumluluk makamındaki insanların sözlerini cımbızla seçmesi gerektiğine inanıyorum.

Tasarı ne içeriyor; geçmişte hukuksuz bir şekilde zeytin alanlarının yok edilmesi ile yapılan sanayi tesisleri ile ilgili düzenleme içeriyor, Yani aslında zaten orada zeytin ağaçları yok tahrip edilmiş, hukuksuz bir şekilde zeytin ağaçları yok edilmiş, o alanlarda zeytin ağaçlarının emaresi bile yok, bu konuda bir mağduriyet söz konusuydu bu sorun çözülüyor. Tasarı ne diyor zeytin alanlarının 3 Kilometre yakına sanayi tesisi kurulamayacak diyor, buna itirazı olan var mı? Yok. Zeytin ağaçlarına 3 Kilometreden fazla yaklaşmak yasak diyor. O zaman sorun ne?”

“BİZLER BU YASANIN ARKASINDAYIZ”

“Tasarı ne içeriyor zeytin ağaçlarının 3 Kilometre uzağına yapılacak tesislerde izne tabii oluyor. İlgililer tarafından oluşacak 11 kişilik komisyon tarafından bu tesislere izin verilecek veya verilmeyecek. Kaldı ki bu izinde yetmeyecek ilgili bakanlık konuyu değerlendirip konuya nihai izni bakanlık verecek. İzin verin de insanlar işini yapsın. İktidarlarımız döneminde zeytin ile ilgili yapılan düzenlemeler ortada, 16 yılda zeytin ağacı sayısı 100 milyondan 172 milyona çıkmış, zeytin üretiminde dünya 2.si olmuşuz. Üretim miktarını 640 bin tondan 1 milyon tona çıkarmışız. Allah aşkınıza böyle bir iktidar zeytine zarar vermek ister mi? Sayın Bakanımız Faruk Özlü de açıkladı, ‘Tek bir zeytin ağacının kesileceğini bilsem bu yasayı geri çekerim’ dedi. Bizler bu yasanın arkasındayız. Uzlaşı ile meclisten geçmesinden yanayız. Yüce meclisimiz bu konuda vatandaşlarımızın da hassasiyetlerini dikkate alarak en doğru kararı verecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın.” İfadelerini kullandı. Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech