Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eczacılara Cumartesi Tatili

Çanakkale genelinde bulunan ezcaneler,

Çanakkale genelinde bulunan ezcaneler, 3 Haziran’dan itibaren Ağustos ayının sonuna kadar cumartesi günleri, nöbetçiler dışında kapalı olacak.
3 Haziran itibariyle yaz ayları süresince cumartesi günleri eczaneler kapalı olacak. Daha önce yalnızca Pazar günleri işleyen nöbet sistemi talebinin ardından ağustos ayının sonuna kadar cumartesi günleri de aynı sistemle işleyecek. Çanakkale Eczacılar Odası Başkanı Jale Karaata Sağlık Müdürlüğü’nün talebine bağlı olarak, 2 olan nöbetçi eczane sayısı da 4’e yükseltildiğini de ayrıca ifade etti. Kararata; “Tatili olmayan mesleklerin ilk sıralarında eczacılık var. Biz de bu sayede en azından bu aylarda soluk alabileceğimizi düşündük. Zaten yaz aylarında öğrenci nüfusunun da azalmasıyla birlikte Çanakkale tenhalaşıyor. Aciliyeti olan hastalar dışında pek fazla bir şey ile karşılaşılmıyor. Buna bağlı olarak nöbetçi sayısı da arttırıldı. Çanakkale’de yazın çok fazla insan olmuyor. Bodrum ve Marmaris gibi yerlerde yazın nüfus ikiye üçe katlanırken, bizde özellikle merkezde nüfusunda azalma meydana geliyor. İnsanlar hafta sonları, piknik yerlerinde, geçirmeyi tercih ediyorlar. Şehrin sıcağından uzaklaşıyorlar. Çalışan elemanlarımız da yazın mesai saatlerini bir saat ileriye aldığımız için sorun yaşıyorlar. Çünkü eleman geliyor, ancak eczaneye iki ayda üç kişi girerek kapatıldığı oluyor. Tekrar eczacılardan gelen talep üzerine, merkezdeki 57 eczaneden 55’inin bizzat imza vererek diğer iki arkadaşımızın da çoğunluğun kararına uyarız demesi üzerine cumartesi günlerini tam gün nöbet şeklinde değerlendirelim diye bir karar aldık.” diye konuştu.
Karaata, Çanakkale’nin anlayışına güvendiklerini belirterek şu sözleri söyledi: “Çanakkale halkının da buna anlayış göstereceğini tahmin ediyoruz. Çünkü bu sadece bize has bir şey değil. Türkiye geneli istatistik verileri var. Bunu da paylaşabiliriz. Hemen hemen çoğu il de cumartesi günleri ya tam gün kapalı ya yarım gün kapalı. Çünkü çalışma saatlerini uzayan günlerde başka türlü tolere etme şansımız kalmıyor.”

24 SAAT ÇALIŞMADAN SONRA İZİN YOK

Karaata son olarak; “Bizim kendi düzeyimizdeki akademik kariyere sahip olan izin ve dinlenme hakkı olmayan kanunlar hiçbir şey yok. Nöbet tutuyorsunuz kanunlarımızda eczacı nöbetinde eczacının 24 saat nöbet yerinde bulunma zorunluluğu var diyor. Eczanenin açık olduğu her saatte de eczacının eczanesinde bulunma zorunluluğu var diyor. Hangi meslek grubu 24 saat nöbet tuttuktan sonra izin kullanmıyor. Adli tatil var, avukatlar yapabiliyor. Hastane çalışanı, doktorlar aynı şekilde 24 saat çalışmanın ardından izin kullanıyor.  Bize dinlenme diye kanunlarda tatil adına ayrılan bir yer yok. Bizde bu durumda kendimize hiç değilse 3 ay gibi bir süre soluklanma olur diye düşündük” dedi.
Yıldız Sağlam

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech