Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyabet Kampı Eceabat’ta Yapılacak

Türk Diyabet Cemiyeti tarafından

Türk Diyabet Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Diyabet Yaz Kampının 52’ncisi Eceabat’ta yapılacak.

Her yaştan tip 1 ve tip 2 diyabetlinin katılacağı 52. Diyabet Yaz Kampı Eceabat Kum Otel’de 10-18 Haziran’da düzenlenecek. Tüm ülkeden katılımcıların olacağı kampa 30 diyabetli katılacak. 6 kişilik bir sağlık ekibi ve 5 diyetisyen öğrencinin olacağı kamp, geçen yıl da Eceabat’ta düzenlenmişti.

Diyabet Hemşiresi Emine Şen hastalar için kan şekeri ölçüm cihazı kullanımı ve diyabetik ayak bakımı noktasında sunumlar gerçekleştirecek. Hemşire Şen; “Bu kamplar hem farkındalık oluşturma hem de diyabetle yaşam hakkında ciddi katkıları olan bir yaz kampıdır. İki yıldır kamp Eceabat’ta gerçekleştiriliyor. Yıllardır Kuşadası’nda yapılıyordu. Kamp boyunca hem ülkenin dört bir yanından gelen hastalar sosyalleşiyor hem de diyabetle yaşam noktasında kendileri için çok önemli olan ayrıntıları uygulayarak öğreniyor. Yarım günlük bir şehitlik gezisi de planlıyoruz. Cemiyetin bulduğu bir sponsorla Çanakkale’den de 13 yaşında bir kızımız bizimle kampa katılacak” dedi.

Diyabetli 30 kişi bir hafta boyunca insülin kullanımı, tıbbi beslenme tedavisi, karbonhidrat sayım uygulamaları, diyabetin uzak hasarları, diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi konularda eğitim alacak.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech